Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

De oorlog – heb jij (te) grote zorgen?

oorlog

Ineens is het oorlog, dat had niemand zomaar verwacht!

De afgelopen weken kan het bijna niemand ontgaan zijn. Helaas is er op het vaste land van Europa oorlog uitgebroken. Het nieuws staat er vol mee, de praatprogramma’s hebben het nergens anders meer over en ook op social media komt het regelmatig voorbij.  Wederom 1 grote berg met meningen en expertises die iedere dag een stuk hoger aan het worden is. Voor veel mensen is dit een best wel heftige gebeurtenis waar zij last van hebben in het dagelijkse leven.

Want die oorlog die er nu uitgebroken is, daarvan weet helemaal niemand zeker hoe deze nu verder zal gaan verlopen. Aan alle kanten is er best wel heftige dreiging. Er is een kans dat de oorlog zich uitbreidt naar de rest van Europa. Soms zie je signalen dat “men” bang is voor het gebruik van biologische of chemische wapens. Of nog erger een nucleaire oorlog. Er komen miljoenen vluchtelingen op de been en niemand kan vertellen hoe ver de situatie zal escaleren.

Sommige mensen worden heel bang of ervaren ongelofelijk veel spanning hierdoor.

Met deze dreiging zijn er in de maaschappij mensen die hier erg veel hinder van ondervinden. Sommige mensen zijn bang of ervaren spanning.  Er zijn mensen die voorraden in gaan slaan maar ook weer mensen die bijna verlamd raken. Oorlog is natuurlijk altijd al ernstig maar nu is het dan ineens wel erg dichtbij gekomen. De vrijheid die wij al heel lang hadden lijkt nu ineens in gevaar gekomen.

Om direct maar iets te benadrukken willen wij graag zeggen dat de gevoelens die je ervaart niet raar of vreemd zijn. Door een ongewone gebeurtenis ontstaan normale gedachtes en gevoelens. Alleen kan de ene persoon nu eenmaal beter relativeren dan de andere persoon. Ook dat hoort erbij want ieder mens is verschillend.

Wanneer je nu echt gebukt gaat onder jouw gedachtes en gevoelens.

Wij hebben natuurlijk niet alle wijsheid in pacht maar zijn er wel van overtuigd dat wij je daarmee kunnen helpen. Het is nooit goed wanneer iemand gebukt gaat onder te heftige gevoelens. Helaas zorgt deze oorlog ervoor dat sommige mensen snel en adequaat een helpende hand nodig hebben.

Daarom openen wij vanaf deze week onze themagerichte spreekuur module weer. Dit hadden wij ook gedaan toen Covid in de rondte ging en zoveel invloed had op sommige personen. Nu is ons spreekuur gericht op mensen die behoefte hebben om middels een online gesprek orde op zaken te stellen binnen hun gevoelens, gedachten, spanning en stress. We bieden een gesprek van een uur aan om samen te kijken hoe we kunnen zorgen dat alles weer wat meer behapbaar wordt. Eventjes lucht in een rare situatie kan enorm helpen. 

Voor dit spreekuur rekenen wij ons halve tarief om het toegankelijk te houden.

Wanneer je een afspraak wil maken dan kan je hieronder kiezen welke dag en tijd jou het beste uitkomt. Wij rekenen voor dit spreekuur 30 € exclusief btw. Deze kan je betalen na het boeken van een afspraak. 

Het gesprek kent verder geen verplichtingen en is enkel bedoeld voor jou en jouw gedachtenspinsels. Uiteraard kijken we samen tijdens het gesprek wel of jij als mens meer inzet nodig hebt in de toekomst.  Soms is alleen het spreekuur niet voldoende en dat is ook prima natuurlijk. 

Door de oorlog  ervaren mensen nu eenmaal ongemak. Dat is niets om je voor te schamen maar wel lastig als juist jij dit ervaart. Om de afspraak zo laagdrempelig mogelijk te houden kan je zelf de dag en tijd kiezen die jou het beste past.

Maak hieronder je keuze en overweeg ook eens een uitgestelde koffie!

Helaas zijn er ook mensen die niet in de mogelijkheid zijn om van dit spreekuur gebruik te maken. Daarom verzoeken wij al onze bezoekers die dit wel kunnen om na te denken over een uitgestelde koffie. Je betaald dan voor je zelf een consult op het spreekuur plus je betaald dan het spreekuur voor iemand anders. Dit is niet verplicht maar we vragen het zodat iedereen de kans krijgt om eventjes het hart te kunnen luchten. Het aanschaffen van de uitgestelde koffie is anoniem.

Wij voeren de gesprekken online via onze Zoom meeting room. Deze kan je via je pc, laptop of telefoon bezoeken. Wanneer jij een afspraak hebt bevestigd dan krijg je de login gegevens via de email. Het proces van inloggen wijst natuurlijk zichzelf. Het is best eenvoudig. Gedurende het geboekte tijdsblok neemt de coach alle tijd en ruimte om zo goed mogelijk naar je te luisteren en om samen te kijken op welke manier jij jezelf prettiger kan voelen.

Wellicht ervaar je teveel spanning, ben je bang, heb je teveel zorgen, voel jij jezelf buiten gesloten, roept het boosheid op, of juist verstarring, voel jij je eenzaam, zit je vol met twijfel en er zijn nog veel meer uitingen die iemand kan ervaren door deze vreemde Oorlog situatie. Het is helemaal niet raar dat je dit ervaart maar het zou wel fijn zijn dat je hier anders mee om kan leren gaan. Plan voor jezelf snel een afspraak in door hieronder de datum en tijd te kiezen.

Let op dit spreekuur is bedoeld om te praten over angsten, spanning en andere klachten.

In een oorlog zijn altijd meerdere partijen betrokken. Wij gaan in het gesprek dan ook niet discussiëren over wie er wel of niet gelijk heeft. Dit heeft weinig nut omdat dit per persoon zal verschillen qua inzicht. Natuurlijk mag je er wel wat over zeggen maar wij gaan er niet inhoudelijk op in.

Voor ons is het zaak dat wij objectief blijven tegenover jouw gedachtes en mening omtrent deze oorlog. Wij kijken alleen naar wat dit met jou doet en wat dit van binnen bij jou veroorzaakt op dit moment. Wij weten zeker dat er op het internet zat plekken zijn om de inhoudelijke discussie te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790