Regio Utrecht & Landelijk

Wij willen onszelf graag aan jullie voorstellen!

Kennen wij elkaar al?

Iets over ons bedrijf!

Wij willen ons graag even voorstellen.

Wij zijn trotse eigenaar van dit prachtige bedrijf.

Een bedrijf wat ontstaan is uit Idealisme.

Met onze passie willen wij echt een verschil gaan maken.

Door onze ervaring & deskundigheid staan wij ons mannetje.

Van aanbod gerichte zorg naar vraag gerichte zorg. 

Omdat dit beter past bij de beleefwereld van de hulpvragers.

Je kunt altijd iemand helpen, al is het maar door even
als het met iemand minder gaat, het mooiste van jezelf te geven!

Het bedrijf Ego Centralis waar wij zo trots op zijn!

In de afgelopen 15 – 20 jaar hebben wij helaas geconstateert dat de “Zorg” in Nederland onbedoeld naar een aanbod gerichte situatie is gegaan. Veel hulpvragers maar ook hulpverleners merken dat zij niet meer goed passen binnen de gestelde kaders waar wij nu mee te maken hebben. Wat ons betreft is dit enorm jammer omdat hulpverlenen in onze optiek altijd gaat over het helpen van andere mensen op een zo goed mogelijke manier. 

Wij zochten naar een manier waarmee we iedereen weer centraal konden laten staan.

Daarom besloten wij in dit gat te stappen om hier op een professionele manier verandering in aan te gaan brengen. Dit begon al direct met het kiezen van onze bedrijfsnaam. Ego Centralis staat voor Ik Centraal. Wij willen dat de hulp vrager en ook de hulp verlener zichzelf weer centraal gesteld gaan voelen. 

Om dit te bereiken werken wij met vraag gerichte zorg en meten iedereen een goed passend maatkostuum aan. Dit is voor iedereen een stuk fijner en zorgt ervoor dat onze cliënten en de professionals waarmee wij samen werken ook grotere stappen kunnen zetten.  Iedereen kan zich voorstellen dat wanneer het hulp aanbod goed past de uiteindelijke doelstellingen ook sneller gehaald kunnen worden.

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Wie wij zijn is lastig uit te leggen. Wij zijn een team van verschillende coaches die zich ten doel hebben gesteld om onze medemens waar het wat moeilijker loopt bij te staan en te helpen. Dit doen wij met veel plezier en passie. Het makkelijkste is om contact met ons op te nemen zodat wij ons kunnen voorstellen in een kennismakingsgesprek. Deze pagina wordt nog aan gewerkt en zal binnenkort meer informatie bevatten.

Wie zijn wij dan die zo trots zijn op dit bedrijf?

Klik op de foto om iets over de coach te lezen!
voorstellen
Jap
voorstellen
Han

 

Hallo, ik ben Jap. Zoals je direct al ziet op mijn foto is 1 van mijn passies reizen. Het liefst ga ik naar het prachtige eiland Samos. Heerlijk genieten van de mooie cultuur, het lekkere eten en de saamhorigheid van de Grieken. Met name deze saamhorigheid is een belangrijk kernpunt in mijn bestaan en hoe ik omga met andere mensen. Je kan jezelf dus wel voorstellen dat ik een echt mensen mens ben.

Mensen, het meest kostbare product waar je mee mag werken als coach / begeleider. Ieder mens uniek met elke persoon zijn/haar eigen drive. Deze onderlinge verschillen intrigreren mij enorm waardoor andere mensen ook direct vallen onder mijn grootste hobby. Ik vind het persoonlijk erg waardevol om te proberen om met ieder individu door één deur te kunnen gaan. Elkaar vinden in de overeenkomsten en praten over de mooie verschillen maken ieder contact waardevol.

Hoe graag ik ook wil, je kan je voorstellen dat je nooit met iedereen 100 procent bevriend kan raken.

Natuurlijk is er niet met iedereen een zelfde klik en soms zal er zelfs een wat grotere afstand zijn. Dit komt dan door te grote verschillen in voor mij acceptabele normen en waarden. Zelfs met deze kloof zal ik de andere mens tegemoet treden met respect omdat ik van mening ben dat iedereen het recht heeft op zijn eigen pad. Dit hoeft alleen niet mijn pad te zijn natuurlijk.

Waar kom ik vandaan!

Helaas moest ik toen ik in mijn veilige haven (mijn gezin) aangekomen was beseffen dat de eerste 20 jaar van mijn leven nogal heftig verlopen waren. Zonder al te veel in details te treden werden die jaren gekenmerkt door mishandeling, verwaarlozing, misbruik, hechtingsproblematiek, te vroegtijdige schoolverlating en een verwoest zelfbeeld. Omdat dit voor mij tot het veilige haven moment normaal was, wist ik eigenlijk niet beter. Echter, eenmaal in de veilige haven (mijn gezin) ging er al vrij snel behoorlijk wat fout in mijn leven. 

Ik ging onderuit, verloor de grip op mijn levensgeluk, had angsten, droomde heel vervelend, ging gebukt onder herbelevingen en voelde mijzelf vooral niet begrepen. Als diagnose kreeg ik CPTSS en ik werd door de reguliere “hulpverlening” eigenlijk direct opgegeven. Ze wisten niet wat ze voor mij konden doen en dat kwam met name door de vele vragen die ik had en de innerlijke drive om toch te willen werken aan een vrije & fijnere toekomst zonder al deze vervelende problemen.

De aanbod gerichte zorg had dus geen pasklaar antwoord voor mijn problematiek

Hier begon mijn zoektocht richting mijzelf, een nieuwe toekomst en naar rechtvaardiging over alles wat er gebeurt was. Als één van de eerste Nederlanders besloot ik daders en aanstichters strafrechtelijk en civielrechtelijk te vervolgen.  In een behoorlijke zware zaak was ik 1 van de eerste in Nederland die gebruik heeft gemaakt van mijn spreekrecht.  

Ik heb zelfs voor jurisprudentie gezorgd zodat andere slachtoffers vanaf dat moment ook veel hogere schade vergoedingen konden krijgen. Een intense weg waarop ik ondertussen bij werd gestaan door een coach. Een coach, die mij steunde en hielp, die mij naar mijzelf liet kijken op een andere manier en die mij hielp om te erkennen wat er gebeurd was en al die emoties, nare gedachten en her belevingen een plekje te geven. Zonder deze coach, had ik deze weg niet kunnen bewandelen en ik ben nog steeds blij dat ik toen deze keuze nam.

Er waren naast mijn situatie ook nog andere zaken aan de hand in ons gezin. 

Terwijl de strijd gevoerd werd, ontdekten wij in mijn veilige haven (mijn gezin met 3 kinderen) dat we te maken kregen met een behoorlijke ASS (PDD NOS, MCDD en autisme) situatie. Je kan jezelf wel voorstellen dat dit een heftige periode was. Een situatie die ons helemaal uit onze comfortzone trok en waar wij stap voor stap mee om moesten leren gaan. Dit werd een bijzondere reis waar we nog maar eens duidelijk hebben gekregen dat ook echt ieder mens uniek is en daarbij behorend gedrag vertoond. Van impulsief naar meer structuur en vanaf onkunde naar specialiteit. Met zijn allen zijn wij als gezin/systeem deze uitdaging aangegaan samen met een groep coaches die werkten vanuit een mooie vorm van idealisme. 

De laatste 3 jaar ontstond voor Jap de echte terugkeer in de maatschappij.

Ongemerkt gebeurde het toen ineens. Waar door heel veel goedwillende hulpverleners was gezegd dat ik nooit meer terug kon keren in de maatschappij, bleek ik er toch ineens weer midden in te staan. Vanuit diezelfde groep van hulpverleners en professionals kwam ineens het verzoek om mijn inzet bij andere mensen meer professioneel te maken. 

De grote droom die ik had kwam ineens met grote stappen veel dichterbij. Ik besloot naar school te gaan en heb 2 post HBO opleidingen afgerond. Ik ben dus gediplomeerd coach/counselor en heb mijn specialisatie behaald op het gebied van trauma en post traumatische groei. Daarnaast heb ik enorm veel ervaring opgebouwd binnen ASS problematiek en gezin/systeem problematiek.

Het was voor mij belangrijk dat ik een theoretisch kader zou hebben om de praktijk handelingen die ik al lang deed aan te kunnen toetsen.  Het samenvoegen van de praktijk aan de theorie hebben mij tot een nog rijker mens gemaakt. Nog steeds help ik mensen, nog steeds maak ik mooie reizen met hen die dat nodig hebben maar ondertussen kan ik dit voor hen wel beter duiden en onderbouwen. 

Het is zo mooi om vanuit eigen ervaring te kunnen werken met andere mensen.

Uiteindelijk kwam de verwezenlijking van mijn droom tot stand. Samen met mijn compagnon Han (die vroeger die belangrijke coach was)  heb ik het bedrijf Ego Centralis opgericht. Een bedrijf wat vraag gerichte zorg biedt en graag werkt met maatwerk. Een bedrijf die de zorgvrager centraal stelt en er altijd vanuit gaat dat er verbetering of groei mogelijk is. Een bedrijf, wat graag samenwerkt met andere hulpverleners en kan dienen als klankbord over hoe het wel mogelijk is. De door mij opgedane ervaringsdeskundigheid ligt als fundament onder dit prachtige bedrijf omdat het ons geleerd heeft dat hoe lastig iets ook is, de weg naar de toekomst altijd te vinden zal zijn.

Kan je jezelf voorstellen dat ik deze ervaring ook gun aan zoveel andere mensen? Van waardeloos naar waardevol want uiteindelijk zou ieder mens zich zo moeten kunnen voelen. Wij leveren vraag gerichte zorg en werken met maatwerk. Van de start tot het einde van het proces staan wij onze cliënten bij. Wij zijn eerlijk en oprecht en zullen altijd aangeven welke mogelijkheden wij zien. Opgeven kennen we niet maar we beseffen onszelf wel dat verandering bij sommige mensen een lang traject kan zijn. Dat is prima want de hulpvrager bepaalt zelf de duur van zijn reis.

Ik ben dus Jap en wanneer jij rondloopt met problemen zou ik je graag willen helpen. 

 

Hoi ik ben Han.  Naast mensen is mijn passie dat ik een fanatiek reiziger ben.  Het liefste bezoek ik plekken waar normaliter geen toeristen komen. Over het algemeen zijn dit plaatsen waar ook nagenoeg geen Engels of Nederlands gesproken word. Ik vind het heerlijk om mijzelf dan onder te dompelen in de lokale cultuur. Gesprekken voeren met onbekenden en mij te verwonderen over de gewoonten en gedragingen die ik dan waarneem.

Praten met handen en voeten is dan letterlijk wat ik doe. Hierdoor ontstaan hele bijzondere situaties en iedereen kan zich voorstellen dat er heel wat afgelachen is tijdens dit onderlinge contact. Want, tja, hoe leg je sommige dingen nu uit middels deze visuele taal. 

Ik combineer mijn passie reizen graag met mijn andere hobby koken. Het is heerlijk om uren in de keuken te staan en een mooi gerecht op tafel te kunnen zetten. Natuurlijk het liefst voor gasten waarmee ik dan heel lang kan tafelen en heel veel kan genieten. Voor zowel mijn reizen als in mijn keuken heb ik een grote voorkeur voor Azië.

Waar kom ik vandaan!

Toen ik een mooie carrière had opgebouwd in de IT kwam er een mooie kans op mijn pad waar tegen ik geen nee kon zeggen. Ik kreeg toen de mogelijkheid om mijn IT werk uit te gaan voeren in de Cariben. Een enorm mooi avontuur natuurlijk als 35 jarige. Toen ik als 35 jarige IT manager in de Cariben ging wonen als expat werd ik voor het eerst in mijn leven uit mijn vertrouwde leventje getrokken.  Vol overtuiging ging ik dit avontuur aan en heb zeer veel mooie dingen mee mogen maken. 

Het mooie weer was een absoluut pluspunt aan mijn bestaan en het heerlijke eten daar denk ik nog vaak aan terug.  Toch bemerkte ik dat het leven en werken in een andere cultuur ook een enorme impact had op mij. Zonder familie of vrienden om je heen was ik toch veel meer op mijzelf aangewezen natuurlijk. Dit heeft mij aan het denken gezet.

Aan alle mooie dingen komt een einde dus op de Cariben hield mijn werk uiteindelijk op.

Toen ik uiteindelijk terug kwam in Nederland kon ik mijn draai niet goed vinden. Terug op Nederlandse bodem was ik zoekende naar mijzelf en vroeg ik mij af wie ik nu eigenlijk was. Op de één of andere manier was ik mijzelf kwijt geraakt en dat gaf een heel leeg gevoel in mijn leven. Ik besloot op zoek te gaan en in die zoektocht kwam ik de opleiding “Zijns oriëntatie” tegen. Hier ging ik het traject aan op zoek naar mijzelf maar als snelle manager zat ik vol met scepsis en vragen.

De bovenliggende vraag die mij bezig hield was: “Wie ben ik?” Langzaam verdween mijn scepsis, en begon ik meer en meer naar mijzelf te kijken zonder dat ik oordeelde. Vooral het niet oordelen was een pittige reis. Het was pijnlijk, verdrietig maar vooral, (en ik geef toe, dat is achteraf gezien) heel leerzaam. Langzaam leerde ik mijzelf te verwonderen over de wereld om mij heen en mijn rol daarin. Dit traject smaakte naar meer en leerde mij dat ik niet meer happy was als IT manager.

Op weg naar een nieuwe ik (Han) met allemaal mooie plannen.

Kort daarna ben ik een coach opleiding begonnen bij “Move a Mountain bewustzijnstrainingen” waar ik in 2005 afgestudeerd ben. Tijdens deze studie kwam ik in contact met een jongeman met een diagnose in het Autistisch spectrum. Hij had behoefte aan begeleiding in zijn dagelijkse zijn en welbevinden en had vooral behoefte aan duiding van zijn gedrag ten opzichte van dat van anderen. Hiervoor heb ik mij enorm verdiept in autisme en gedrag wat ook onderdeel werd van mijn afstuderen.

Samen met 2 vrienden ontstond er een idee omtrent het begeleiden van mensen met een diagnose binnen het autistisch spectrum. Het idee werd concreet en samen zijn we toen Gezinsbegeleiding Autisme gestart.  Wat begon op een zolderkamer groeide in 12 jaar uit tot een grote organisatie met veel specialisme op dit gebiedt.  Tijdens die 12 jaar heb ik mij met die vrienden in gezet als eigenaar en coach en we hebben enorm veel mooie en warme resultaten bereikt. 

Ik heb mij in die tijd verdiept in gedrag, zowel individueel als in gezinssystemen en ook in angst. Als Autisme coach heb ik veel trainingen gegeven aan (jong) volwassen autisten, waarbij de deelnemer als mens in de maatschappij centraal kon leren te staan.

Tijdens deze periode heb ik ook mensen gecoacht en begeleid met andere problematiek dan zaken binnen het Autistisch spectrum. Zo heb ik bijvoorbeeld een heel traject gedaan met iemand die een verschrikkelijke ptss had maar wel bleef knokken voor een betere toekomst. (Dit is nu mijn compagnon).  Door de diversiteit in cliënten werd mijn interesse geprikkeld en bedacht ik mij dat er nog een hele wereld lag buiten het Autisme spectrum gebied.

Vanaf nu wilde ik mijn wereld verbreden en nog meer mensen helpen.

Gezinsbegeleiding Autisme ging verder zonder mij en is momenteel nog steeds toon aangevend op het gebied van Autisme. Dit is echt een fantastisch resultaat. Ik heb wat omzwervingen gemaakt, veel gereisd en ben zelfs de liefde van mijn leven tegen gekomen. Inmiddels gelukkig getrouwd en weer gesetteld in Culemborg. Samen met mijn huidige compagnon ontstonden er gesprekken over hoe en wat omtrent hulpverlenen, coaching en begeleiding.  Er ontstond een idee bij ons wat ging over hoe wij samen keken naar de zorg en wat er (nog) beter zou kunnen. Het idee werd een plan en inmiddels ben ik trotse eigenaar van Ego Centralis.

Vanuit deze organisatie zet ik mijzelf met zeer veel passie in om andere mensen te helpen, te coachen en te begeleiden. Ik kan al mijn opgedane kennis en expertise hier in kwijt en ik voel mij volledig in mijn element. Met Ego Centralis werken wij met vraag gerichte zorg en wij meten graag een maat pak aan. Samen met onze cliënten op een mooie reis, richting een toekomst die zij zelf in gedachten hebben.  Mijn inzet is nu wat breder dan toen maar ook veel rijker.

Ik ben dus Han en als er iets speelt dan wil ik je graag helpen! 

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Wil je meer weten over ons?

Onze website staat tjokvol met handige informatie. Zo geven wij duidelijk weer welk aanbod we hebben voor particuliere en voor zakelijke klanten. We leggen duidelijk uit wat de lidmaatschappen inhouden. Plus in onze nieuwsberichten sectie posten wij regelmatig informatieve blogs. Wij kunnen het ons voorstellen dat het allemaal overweldigend is. Om de keuze wat eenvoudiger te maken geven wij hieronder 3 keuze opties om snel naar de juiste informatie te kunnen surfen.