Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

In memoriam lieve Han

In memoriam
Opeens viel er een stilte en een gat!

Lieve bezoekers van onze website. Met pijn in ons hart moeten wij helaas iedereen vertellen dat de mede oprichter en eigenaar van Ego Centralis bv helaas op 24 december 2023 is overleden.

Ondanks wat gezondheidsproblemen kwam dit erg onverwachts en het heeft iedereen natuurlijk diep geraakt. Wij hebben eerst de tijd genomen om alle cliënten en direct betrokkenen te informeren. Nu vertellen we het aan de rest van de wereld. 

Lieve Han, wij gaan je verschrikkelijk missen en wij hopen dat waar je nu ook bent, je met ons meekijkt!

Zouden jullie onder dit blog jullie wensen, verhalen, condoleances of spreuken als reactie willen delen?

Wij merken dat momenteel veel wensen, opmerkingen, steunbetuigingen, etc versnipperd overal verspreid zijn komen te staan. Het zou mooi zijn, wanneer iedereen kan lezen hoe belangrijk en waardevol Han gevonden is. Zou iedereen die dit blog leest een reactie willen plaatsen?

Het zou ons erg steunen in ieder geval! 

condoleance

Een klein stukje voor geschiedenis:

Ongeveer 15 jaar geleden heb ik (Jap) Han leren kennen omdat ik een dringende hulpvraag had in mijn gezin. Toen was hij nog eigenaar van Gezinsbegeleiding Autisme en wij hadden forse systeem problematiek. Voor mij was dit toen maar lastig op te lossen omdat ik zelf te kampen had met forse symptomen van een PTSS door een wat heftige jeugd.

Al vrij snel besloot Han om mij te gaan coachen omdat hij vond dat ik het recht zou hebben op een vrijer en fijner leven. Voor mijn gezin werden andere coaches ingezet. Voor mij was dit traject heel lastig want ik had 0 vertrouwen in mensen en al helemaal geen geloof dat het nog goed zou komen in mijn leven.

Ondanks mijn verzet en sabbotage bleef Han mij toch bezoeken en uitnodigen om stapjes te blijven zetten. Langzaam veranderde mijn wantrouwen naar vertrouwen en mijn ongeloof naar geloof. Langzaam kon ik weer in contact met mensen komen zonder ze weg te trappen en dat was erg prettig. In mijn gezin ontstond weer meer rust en kon iedereen weer groeien. Super waardevol allemaal.

Alsof ik opnieuw moest leren schaatsen en Han zich gedroeg als de steunende stoel!

Alles was voor mij onwenning en vreemd. Alsof ik op glad ijs stond en een stoel nodig had om te leren schaatsen. Wat er ook gebeurde ik had altijd iemand naast mij staan die bleef geloven in mij. Iemand die bleef zeggen dat het goed zou komen en die bleef helpen met het groeien richting mijn nieuwe leven. 

Zo ging hij mee naar gesprekken, hielp hij met moeilijkheden, leerde mij weer communiceren met mijn partner en kinderen en last but not least zocht hij samen met mij naar mijn talenten. Dit traject wat meer dan 10 jaar heeft geduurd heeft gezorgd dat ik een start kon maken met een nieuw leven waarin ik begreep dat mijn verleden een feit was en dat mijn heden en toekomst door mijzelf ingevuld kon gaan worden. 

Han vertrok om zijn dromen na te jagen naar de Filipijnen. Ik ging mijn eigen weg volgen en besloot mensen te gaan helpen als vrijwilliger. Mijn gezin liep goed, iedereen was weer blij en de toekomst begon mij toe te lachen.

toekomst

+/- 4 jaar geleden was Han weer in Nederland en samen voerden wij een gesprek.

Toen ik Han weer tegenkwam was ik net begonnen aan mijn coaching / Counseling opleiding. Han was onder de indruk van mijn persoonlijke groei en we voerden een gesprek over hulpverlenen. We ontdekten dat wij samen dezelfde visie hadden en vroegen ons af of wij samen een bedrijf konden starten. Het antwoord was ja en op 1 juli 2021 hebben wij trots Ego Centralis opgericht.

Ik centraal” Het credo wat wij willen bereiken voor al onze cliënten en waar wij vanaf dag 1 ons keihard voor in hebben gezet. We besloten om zorg te verlenen daar waar nodig en wanneer nodig. We wilden vraag gerichte zorg bieden omdat ieder mens uniek is. Wij bedachen dat hulp niet altijd viel tussen 9 en 5 dus gooiden onze hele agenda open. Plus, uitsluiten daar waren we niet goed in dus we besloten om niet snel nee te zeggen bij nieuwe cliënten.

Nou dat hebben we geweten natuurlijk want vanaf dag 1 ontstond er drukte en samen zijn we de mooiste processen die er bestaan aangegaan. Naast mensen gaan staan, denken in mogelijkheden ipv over wat niet kan, zoeken naar oplossingen in situaties waar geen oplossing zou zijn en met een focus richting een mooiere meer vrije toekomst voor al die mooie mensen die wij begeleid/gecoacht hebben.

Vanaf de eerste dag was dit één groot avontuur en een mooie reis. Wij deden waar we goed in waren en dat maakte ons trots.

Zoveel bijzondere mensen, zoveel heftigheid, zoveel crisissen, zoveel vooruitgang, zoveel groei, zoveel bereikt, het is bijna niet te bevatten en zeker niet te beschrijven. HKZ certificaat gekregen, nog wat opleidingen gedaan, een kantoor moeten huren en uiteindelijk groeiden we zo hard dat we ook op zoek moesten naar medewerkers die net zo gek waren als wij. 

Ook dat lukte want met Francis, Femke en Ria hebben wij een super mooi team mogen bouwen en maken wij voor veel mensen een belangrijk verschil. Inmiddels 2,5 jaar onderweg hebben we nog meer moois gerealiseerd. De brainsstorm avonden, de lezingen over trauma, gesprekken met de raad voor volksgezondheid, contracten met gemeentes en nog veel meer.

Sommige wijkteam professionals zagen onze kwaliteit en wanneer er casussen waren waar niemand het mee aandurfde zeiden zij : “Oh dan moet je Jap en Han bellen!” Waarna wij, binnen 48 uur aan de slag gingen en samen met de cliënt op reis. Op reis naar een onbekende toekomst maar met een rotsvast vertrouwen dat het goed zou komen. Inmiddels moesten we weer op zoek naar een nieuwe coach want de groei bleef maar bestaan. Jij was bezig met dit proces…. 

We spraken elkaar vaak en dan zei jij "Vet zeg, ik ben zo trots" en dat maakte mij nog trotser.

Helaas, werd je begin december ziek door wat hart problemen. Zelf gaf je aan dat je snel weer op zou krabbelen en je wilde niets horen van mensen die zeiden dat het niet goed zou gaan. Begrijpelijk ook want we hadden een missie en jij vond dat we nog niet klaar waren hiermee. Je wilde alles doen om weer aan de slag te gaan en het frustreerde je enorm dat dit niet snel genoeg lukte.

Je leek wat op te knappen en daar werd ik heel bij van Han! Wederom begon ik weer te hopen en te geloven dat het goed zou komen en dat uiteindelijk alles weer normaal zou worden.  Maar ja, toen kwam die gitzwarte dag vlak voor kerst. Ik werd gebeld en kreeg te horen dat ik afscheid van je moest komen nemen. Er waren complicaties en je aardse reis zou nog maar kort duren.

Met lood in mijn schoenen en pijn in mijn hart ben ik naar het ziekenhuis gereden. Daar lag je dan, zo kwetsbaar in het grote bed. Je kinderen en vrouw waren aanwezig en iedereen was met stomheid geslagen. Ik heb je nog een laatste knuffel gegeven en mijn laatste wens aan je verteld. 

Daarna ben je ingeslapen om nooit meer wakker te worden. Je ging, je liet een gat achter en werd een ster aan de hemel. Als ik naar boven kijk dan weet ik dat je daar bent. Ik hoop dat je nog een keer een knipoog geeft daar van boven.

Tekst gaat verder na de foto
Laatste reis

We gaan door met Ego Centralis maar het voelt alsof we weer opnieuw moeten leren schaatsen. Alleen we missen de stoel die er eerst wel was.

Tja, daar staan we dan met een enorme leegte in ons hart. We kijken naar het gat wat is ontstaan en proberen dat te vullen met liefde en compassie. Natuurlijk gaan we door met de missie die we hebben  maar het voelt wel als opnieuw leren schaatsen.  

Samen gaan we zoeken naar een nieuwe coach/ambulant begeleider. Samen hebben we al onze cliënten en betrokken partijen ingelicht. Samen hebben we verdriet gedeeld en besloten om door te gaan met jou in ons hart en in onze gedachten. 

Hiervoor zullen de aankomende weken langzaam wat dingen gaan veranderen. De website, de social media, de standaard brieven en dat soort dingen. Een pijnlijk en lastig proces maar het moet wel gaan gebeuren. 

Vanaf nu is Han fysiek niet meer bij ons en dat moet een plekje gaan krijgen.  Wel gaan we verder met de visie en passie waarmee we 2,5 jaar geleden begonnen zijn aan dit avontuur. Omdat wij vinden dat al onze mooie cliënten dit verdienen en omdat wij weten dat Han van ons niets anders verwacht had.

Rust zacht Lieve Han, je zal ongelofelijk gemist worden! Kijk je met ons mee?

23 thoughts on “In memoriam lieve Han

 1. Lieve Han,

  Ik ga je kapot veel missen man! Je piepte er zomaar tussenuit. Ik hoop dat je waar je nu ook bent vrede en rust mag hebben.

  Dank je wel voor alles wat jij mij geboden hebt in mijn leven. Ik ben trots op de reis die we samen gemaakt hebben.

  Dikke knuffel.

  Jap

 2. Beste Han,

  Wat jij voor ons heb gedaan zijn we eeuwig dankbaar voor, jij hebt ons geleerd dat je een goede relatie kan hebben en houden, zelf met van alles in je persoonlijke rugzak. Dankjewel hiervoor.
  Rust zacht en ze hebben daar boven een erg goede coach bijgekregen gekregen.

  Rip Steven, Chantal en kids.

 3. Han,
  10 jaar geleden heb ik je voor het eerst ontmoet. Samen met Miriam hebben jullie de begeleiding opgenomen van Freek en mij. Je was duidelijk, to the point en vaak terecht voor zijn raap. Daar heb ik veel van geleerd.

  Je was er ook direct voor mij toen ik Ego Centralis belde. Ondanks dat de begeleiding van korte duur was ben ik je dankbaar voor wat je gedaan hebt. Je zal altijd in mijn herinnering blijven.

  Dank je wel voor alles en een vredige laatste reis op/van deze wereld.

 4. Lieve Han,

  Nog niet zo lang geleden ben je ons leven binnen gestapt. Nog zoveel te doen, maar ook al veel gedaan en geleerd. Dankjewel voor wat je voor ons hebt gedaan.

  Samen met Francis en Jap gaan we verder met deze reis die we met jou zijn begonnen en ik weet zeker dat je met ons mee gaat in deze reis en dat zo nu en dan jouw naam genoemd zal worden.

  Dankjewel voor alles!

  1. Lieve Han,

   Ik ben stil. Weet niet goed wat te zeggen…
   Je hebt samen met mij het onmogelijke waargemaakt.
   Deze maand was ik in Senegal, net terug. Ik stuurde je foto’s, maar natuurlijk kwam er geen reactie.
   Ik denk dat je zo trots zou zijn ..
   Mensen met zoveel trauma komen normaal niet meer van de bank af..
   Ongelooflijk blij ben ik dat je er was !!

   En mijn moeder wil graag nog zeggen: dank je wel, Han

   Veel knuffels,
   Louisa van der Hoek

 5. Afscheid nemen bestaat niet.. kom als de wind die je voelt, en de regen.
  Volg wat je doet als het licht van de maan
  Zoek me in alles en dan kom je me tegen.

  Als iets liefs je verlaat, blijft altijd de liefde nog!

  Gecondolderd en heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 6. Dag lieve Han, man met een warm kloppend hart, een luisterend oor, inlevingsvermogen, levenservaring, helpende hand, man met één been in het westen in één in Azië. Herkenning, erkenning, zacht, liefdevol maar met duidelijke taal.
  Je hart was te groot voor dit aardse bestaan. Voor ons te vroeg maar voor jou was je tijd gekomen. Dank voor je waardevolle hulp, je vriendschappelijkheid, gewoon dat je er was en wij je hebben gekend. Dag grote grootse onvergetelijke man.

  Ons medeleven aan Hans vrouw, kinderen, kleinkinderen, collega’s en vriend Jap.

  Jan en Irene Belgraver

 7. Lieve Han,

  Ik heb je nooit gekend, wel heb ik met Jap een aantal keren over je gesproken. Jap kwam bij mij langs in mijn Brouwerij om te praten hoe een B.V. op te zetten voor hulpverlening. Samen met een Compagnon een B.V. opzetten. Het is niet dat ik er alles van afweet, wel dat ik Jap en mogelijk ook jou op de goede weg heb geholpen. Ik vind het heel erg jammer dat je er niet meer bent. Voor Jap en het bedrijf ben je van onschatbare waarde geworden. Je wordt gemist.

 8. Wat een oorverdovende stilte, ongeloof, verdriet uit zovele hoeken.
  Ook wij gingen al weer zo n 15 jaar met elkaar terug, Han. Ik leerde je kennen door de ogen en in verhalen uit gedeelde vriendschap. En ergens raakten we ook elkaar, onderweg op een goed feestje in een existentieel onderzoeken naar hoe de wereld te verbeteren. Ik denk dat we een hoop slingers samen en met menig andere hebben weten op te hangen. Op een leven goed geleefd, altijd tekort voor degenen die achterblijven en toch zoveel dat doorleeft! Dankjewel Han!

 9. Een van de eerste dingen die ik te horen kreeg toen ik met mijn huidige baan starte was: als je het niet meer weet met cliënten bel egocentralis, zij kunnen dat! Met Han heb ik helaas maar weinig gewerkt maar wel mee kennisgemaakt en vele verhalen over gehoord. De dingen die hij deed leken misschien klein maar door mee te lopen in het leven van een ander, zich aan te passen aan het tempo van de ander en een rotsvast vertrouwen in de goede afloop en de ander zelf wist hij grootse dingen te bereiken en heeft hij veel betekent en bereikt. Ontzettend jammer en verdrietig voor iedereen die hij achterlaat. Maar tevens: wat mooi wat hij heeft gegeven en doorgegeven waardoor hij niet vergeten wordt en door leeft in anderen en in war zij weer doorgegeven.

 10. Te kort hebben wij elkaar gekend. Wij konden elkaar uitdagen, jennen, waarbij respect altijd voorop stond. Jij hebt je eigen leven geleefd op jouw eigen wijze. Als medewerker herinner ik jou als een passievolle, bevlogen en betrokken begeleider. Ik zal je missen Han.
  Oww enuhh Han, ik hou Jap in de gaten.

 11. Slechts 10 maanden heb ik met jouw fijne gesprekken gevoerd. Soms waren de gesprekken stevig maar altijd met wederzijds respect naar elkaar. Je gaf mij veel vertrouwen en inzichten en dat heeft mij kracht gegeven om door te gaan.

 12. Mijn eerste officiële baan in de zorg bij GBA na een stage daar.

  Wat een bijzondere ervaring, met herinneringen voor het leven. Je hebt mij zoveel geleerd. Wees jezelf en spreek je uit. “Al het gedrag komt voort uit angst.”
  Han, ik zal je nooit vergeten.

 13. Lieve Han,
  Ik leerde je kennen toen ik ging werken bij GBA waar je je als een vader over mijn innerlijke wereld ‘ontfermde’. Het werd tijd dat ik mijn schaduwkanten ging omarmen. Je gaf me zoveel om over na te denken en vooral te doorvoelen. Nadat je weg was bij GBA bleven we contact houden en wat hadden we mooie en intense gesprekken. Ik ben blij en dankbaar dat ik je heb leren kennen.

 14. Beste Han,
  Dank je wel voor al het fantastische werk wat je voor iedereen hebt verricht.
  Een zorgverlener met een ontzettend grote passie voor het vak en altijd mensgericht.
  Met warme groet, Erik

 15. Had de hemel een bezoekuur
  s ’Morgens vroeg of ‘s avonds laat
  Zou ik even komen kijken
  Hoe het nu dan met je gaat

  Of de pijnen zijn verdwenen
  Of je wel gelukkig bent
  Of er goed voor je gezorgd wordt
  Of het hemels eten went

  Ben je vrij van alle zorgen
  Heb je nooit meer tegenspoed
  Kun je er lachen, kun je er dansen
  Is het hemels leven goed

  En als ik jou dan weer zie stralen
  Zoals je in onze gesprekken ook al deed
  Dan neem ik afscheid van je
  En zeg dat ik je nooit vergeet

  En dan nog mijn persoonlijk woord Han,
  Eindelijk iemand die het begrijpt,
  eindelijke iemand die het snapt,
  en dan ineens is het stil.
  Een goede laatste reis Han en stuur ons maar aan boven.
  Wij hebben genoten van je mooie gesprekken en coaching.
  Dank je wel hiervoor.
  Wij zullen je zo missen.

  Lieve groet José en Robin

 16. Wat een verschrikkelijk nieuws, ondanks dat ik jou pas 1 jaar ken komt dit hard binnen, bedankt voor alle
  goede zorgen, kijk mee vanaf boven met t mooie werk wat je achterlaat, veel sterkte voor de naaste familie

 17. Beste Han,
  Wat laat je een gat achter. Ik wens je toe dat je nu bij het licht bent en glimlachend kijkt naar alle reacties, herinneringen en dankbaarheid. Reacties waarin jouw grote hart gezien en gewaardeerd wordt. Ik ben heel blij dat we nog een keer samen hebben gezeten en alle dingen die wel of niet goed gegaan waren in mijn ogen hebben kunnen bespreken. Waarin ik jouw durf gezien heb om ook wat niet goed gegaan was te kunnen horen. Ik wens jouw naasten toe dat ze dit grote verdriet en gemis samen een plek kunnen geven. Ik ben blij dat ik je gekend hebt.

  Thera

 18. Beste Han,

  Het is lang geleden, maar er blijven altijd herinneringen.
  Rust zacht Han….
  Ik wens alle familieleden, vrienden en collega’s veel sterkte met dit verlies.
  Met name je twee toppers van zonen 🫶

  🕯Peter

 19. Lieve Han,
  In de 1,5 jaar dat ik je ken, heb je me begeleid bij mijn zoektocht naar hoe het anders kon en moest. Wat heb ik ontzettend veel aan je gehad, je kon scherp zijn, me voor het blok zetten en dan was er weer die droge humor. Je hebt me op de juiste weg geholpen, en ik ben dankbaar voor alle inzichten die je me hebt gegeven. Ik ga onze gesprekken missen.
  Jouw familie, jouw collega’s en iedereen die jou lief heeft wens ik heel erg veel sterkte toe.

  Lieve groet, Hester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790