Regio Utrecht & Landelijk

Supervisie en Intervisie

Praten en reflecteren

Met collega's over jouw werkgebied en houding.

Intervisie & Supervisie

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Antwoorden vinden op vragen en problemen

Verbeteren werkhouding en professionaliteit

Samen met collega’s leren en exploreren

Samen met coach reflecteren op werksituaties

Blijven genieten van het werk en het vergroten van professionaliteit

Intervisie & Supervisie voor jouw eigen ontwikkeling.

Intervisie

Als zorgverlener is het verstandig om ook goed voor jezelf te zorgen.

In het vakgebied waarin je werkzaam bent is het belangrijk om samen met collega’s in een gestructureerde setting van elkaar te kunnen leren. Vaak is er de behoefte om problemen of vraagstukken die men tegenkomt voor te leggen aan collega’s. Het is helpend om samen te reflecteren op deze materie. De doelstelling is een zo goed mogelijke oplossing te realiseren waardoor je het werk naar beste kunnen kan blijven uitvoeren.

Intervisie is een vorm van kennisontwikkeling en professionele uitwisseling tussen medewerkers die werkzaam zijn in hetzelfde werkgebied. Met een meestal vaste groep aan mensen worden er terugkerende bijeenkomsten georganiseerd. Deze zijn bedoeld  om samen te kijken naar specifieke vragen of problemen waar iemand tegenaan loopt.

Ego Centralis faciliteert als onafhankelijke derde partij deze intervisie  bijeenkomsten graag. Ego Centralis kan door de aanwezige grote mate van ervaringsdeskundigheid meedenken over de beste adviezen en antwoorden. Door het voorzitten van deze intervisie momenten zorgt Ego Centralis ervoor dat er gestructureerd gewerkt kan worden. Door de grote diversiteit aan methodieken zorgt Ego Centralis ervoor dat deze intervisie bijeenkomsten luchtig, uitdagend en motiverend blijven.

Intervisie bijeenkomsten kunnen online of offline plaatsvinden.

Afhankelijk van de wensen van de intervisie groep kunnen deze bijeenkomsten online of op locatie plaatsvinden. Waarbij de online variant zorgt voor snelheid en gemak. Iedereen kan dit dan vanaf de eigen gewenste locatie bijwonen. De offline variant zorgt voor meer verbinding en samen genieten van een lekker bakkie koffie.

Supervisie: 

Supervisie stimuleert zelfsturing in presteren en leren. Veelal is Supervisie nodig om op het eigen functioneren te reflecteren, Hierdoor kan de eigen inzet en werkhouding verbeterd worden. Uiteindelijk wil iedereen de beste dienstverlening kunnen leveren waarvoor persoonlijke groei en ontwikkeling een noodzakelijk en gewenst ingrediënt is.

Eigenlijk is supervisie het leren van werkzaamheden vanuit eerder opgedane ervaringen. Door middel van schriftelijke en mondelinge reflectie in combinatie met een supervisorische werkstructuur.

Soms is het noodzakelijk omdat dit vanuit de werkgever gewenst wordt. Vaak is de drang nog beter te worden in de functie de opstap naar supervisie gesprekken. Belangrijk is om te ontdekken welke leervragen er zijn ten aanzien van het eigen werk en het zelfstandig functioneren.

Graag willen de coaches van Ego Centralis gericht met je kijken naar eerder ervaren werkervaringen of communicatie met collega’s en cliënten. Dit om samen te reflecteren op het aandeel wat je zelf hebt en eventueel kan veranderen of verbeteren.

Samen houden we het eigen handelen van jou tegen het licht en onderzoeken we waar ruimte zit voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Regelmatig spreken we doelen af zodat we goed weten welke stappen we moeten zetten.

Supervisie doe je voor jezelf omdat je de behoefte voelt te reflecteren op eigen handelen en groei. Ego Centralis wil je daar graag bij helpen om deze reis gestructureerd en succesvol te kunnen maken!.

Ons voorstel is om eerst een keer kennis te maken!

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Intervisie en supervisie blijft voor ons ook altijd leerzaam. Ook wanneer wij groepen begeleiden komen wij elke keer zaken tegen waar wij zelf ook over na kunnen gaan denken. Met zijn allen weten we meer dan wanneer wij alleen zijn. Zullen we eens praten?

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!