Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

Mooie samenwerking met Stichting Re-Ma

stichting Rema

Een stichting die haar cliënten graag centraal stelt!

De afgelopen maanden tijdens onze dienstverlening ontdekten wij dat er regelmatig gevraagd wordt of wij ook iets kunnen betekenen op het gebied van dagbesteding of het opdoen van werkervaring. Een logische vraag natuurlijk want wanneer iemand werkt aan persoonlijke groei en vooruitgang dan zijn dit gebieden die ook erg belangrijk zijn. Wij moesten steeds “nee” verkopen  en dat voelde voor ons niet prettig. Ons idee is namelijk onze cliënt centraal te stellen. Daarbij hoort ook het invulling geven aan dergelijke vragen. Dit was vaak zoeken en puzzelen om daar een oplossing voor te vinden.

Hoe fijn is het dan dat wij nu een stichting in ons netwerk hebben gevonden die dagbesteding en werkervaringsplekken biedt. Eigenlijk met precies dezelfde drive zoals wij die hebben. De cliënt hoort zoveel als mogelijk centraal te kunnen staan. Een afspraak was natuurlijk zo gemaakt om eens samen te gaan brainstormen over de mogelijkheden en eventuele onmogelijkheden. Wij wilden graag weten of wij door een samenwerking met deze stichting onze dienstverleningen zouden kunnen uitbreiden. Daardoor zouden wij beter aan de vraag uit de markt kunnen voldoen.

Tekst gaat verder na de afbeelding
stichting
Samenwerken voor een betere dienstverlening!

Een goed gesprek met alleen maar overeenkomsten!

Het gesprek met stichting Re-Ma voelde als een warme douche voor ons. Hoe bijzonder is het dat direct aan het begin duidelijk werd dat er vanuit dit bedrijf ook behoefte was om zijn dienstverlening uit te breiden. Het bieden van dagbesteding en werkervaringsplekken was erg waardevol maar ook hier werd een gemis ervaren. Vaak werd er vanuit cliënten of doorverwijzers gevraagd of er ook persoonlijke coaching of meer intensieve begeleiding geboden kon worden. Tot op dit moment was dit helaas niet mogelijk.

Voor deze stichting zou het fijn zijn wanneer er betrokken coaches zouden zijn die de extra hulpvragen op kunnen pakken. Hierdoor kunnen de cliënten meer maatwerk ervaren. Voor ons zou het fijn zijn dat wij sommige cliënten de mogelijkheid kunnen bieden om dagbesteding te krijgen of werkervaring op te doen. Hiermee te kunnen zij zich beter voorbereiden op de volgende stap in hun leven.

Het is motiverend wanneer 2 organisaties elkaar vinden door het ideaal beeld wat er is met elkaar te kunnen verbinden. Het werd een gesprek over mogelijkheden en het mogelijk maken van meer persoonlijke groei. Samen hebben wij gekeken naar wat passend zou zijn qua aanbod en hoe dit in de toekomst goed vorm te kunnen geven.  De beslissing was snel genomen en wij hebben besloten meer met elkaar op te trekken, elkaar te verstevigen en te gaan samenwerken!

Stichting Re-Ma en Ego Centralis werken samen om de cliënt nog meer centraal te stellen.

Uiteraard blijft ieder gewoon hun eigen dienstverlening en werkzaamheden aanbieden. Ieder zijn specialisme want daar zijn we goed in. Wel is nu de mogelijkheid ontstaan om onze cliënten een uitgebreider pakket te kunnen bieden en de maatwerk mogelijkheden te vergroten. Hiermee voorkomen we vervelende wachtlijsten en versnippering van de zorg zodat de cliënt de aandacht kan blijven geven aan de eigen persoonlijke doelen en toekomst mogelijkheden.

Stichting Re-Ma biedt dagbesteding en werkervaring plekken op het gebied van “Winkel/Verkoop, Administratie, Facilitair, Logistiek, Techniek, Creativiteit en Ontwikkelen producten.  Ego Centralis biedt coaching en (specialistische) begeleiding rondom de dagbesteding, in het gezin, individueel en voor betrokkenen.  Hierdoor  wordt de cliënt een stevige structuur geboden  en een duidelijk kader waarin de cliënt op eigen tempo in veiligheid kan groeien.

Wil je meer weten over stichting Re-Ma?

De aankomende weken gaan wij deze samenwerking meer vorm geven en ook presenteren aan de gemeentes die betrokken zijn. Het bieden van een totaalpakket is nodig in het huidige zorglandschap en wij zijn enthousiast dat wij in dit openstaande gat kunnen opereren. Wij zijn ervan overtuigd dat het voor cliënten fijn kan zijn om te werken aan hun ontwikkeling op een positieve wijze gericht op wat er wel kan.

We zullen op regelmatige basis updates geven over deze samenwerking zodat iedereen op de hoogte kan blijven. Uiteraard is het mogelijk om kennis met ons te maken of vragen te stellen. Om dit te doen kan je naar onze contactpagina gaan!  Een kennismakingsgesprek is gratis en biedt de mogelijkheid voor het stellen van alle vragen. Op dit moment hebben wij nog plek voor nieuwe cliënten!

Hoe staan wij sterk? Teamwerk!!

Stichting Rema

One thought on “Mooie samenwerking met Stichting Re-Ma

 1. Hallo allen,
  Ben blij dat ik nav folder Egocenyralus durfde te benaderen.

  Na veel gedoe om autonoom te willen leven in huurhuis met passende ondersteuning /begeleiding op maat.
  Dit geeft momenteel veel zorgen en stress. Voel mij regelmatig onmachtig,emotioneel,moe en zelfs lamgeslagen/passief.

  De vele doorgeschoten burocratie/stroperige aanpak,leidt mij relmatig tot wanhoop , chaos én passiviteit.

  Intussen hart-long-aandoening “rijker” wat overleven ipv leven teweeg brengt. WEL-ZIJN schiet er bij in. Óók de broodnooo ruimte in hoofd,hart lijf en omgeving.☯️⚖

  Gelukkig is EgoCentralis als redder in de nood in dit gat gesprongen. Warme grondhouding.Diit geeft vertrouwen.

  Proberen nu goed gedegen doelenplan aan te dragen naar WMO.(via PGB)

  Samen in overleg met mij naar goed steunsysteem o.a:
  H.A, WMO, Antonius Ziekenhuis, Ergotherapeut, Fysio, Mitros
  e.a (naast) betrokkenen.

  Later hopelijk óók zsm toekenning assistenhond met trainer ivm o.a longziekte en signaleringsfunctie en nog veel.meer.

  Inzet van Egocentalis :
  ZODOENDE RUST,RUIMTE om draad weer op te pakken.
  Empowerment,uitgaan van eigen kacht en weer kunnen lachen 😁

  Welliswaar leren leven met psychosociale uitdagingen,en dragelijk houden van progressieve hart-long-aandoening.

  EGOCENTRALIS jullie geven mij weer hoop,perspectief!!!!!! Nu is de sociaal professional /WMO aan zet om dit perspectief hoog te houden. Toe te kennen 🙏

  Zodoende (weer)meer levensvreugde en deelname aan weer leven buitens huis.
  Delen van geluk in ont-moetingen.
  Zolang ik niet te benouwd ben en zodoende óók weer naast voor mezelf moeten kiezen,naar de ander omkijken.

  Xie er nu al naar uit.

  Nogmaals complimenten o.a aan Han van Egocentalis!!!!
  (en Jon)

  Dankbare groet van C🔅nny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790