Regio Utrecht & Landelijk

Onze specialismes naast onze reguliere inzet!

Als allround coach & begeleider staan wij ons mannetje in heel veel diverse en uiteenlopende situaties. Uiteraard hebben wij ook verschillende specialismes en een grote expertise.

Omdat wij geneigd zijn te coachen of te begeleiden daar waar nodig is gaan wij in principe geen situatie uit de weg. Wij vertrouwen op onze expertise en verschillende specialismes. Uiteraard zullen wij eerlijk toegeven wanneer iets buiten onze expertise valt en die hulpvrager adequaat doorverwijzen naar iemand die er meer verstand van heeft. Ondertussen zullen wij deze cliënt blijven bijstaan totdat wij 100 procent zeker weten dat dit op de beste manier wordt overgenomen. In principe sluiten wij geen hulpvraag uit en maakt het ons niet uit wat je doet of wie je bent. Ieder mens is voor ons waardevol en het maakt ons trots dat wij hier zo in kunnen staan. Onze eerste specialiteit is dan ook die andere mens omdat wij vinden dat de mens het meest kostbare product van de aarde is.

Maar goed, natuurlijk hebben ook wij onze specialismes en op sommige gebieden meer expertise ontwikkeld. Dit is ook logisch omdat je affiniteit op bouwt met sommige zaken gebaseert op welke ervaring jij als coach zelf hebt op gedaan. Onze specialismes en expertises zijn dus voor een groot deel opgebouwed uit ervaringsdeskundigheid. Daarnaast hebben wij een gedegen praktijkkennis opgedaan in de afgelopen 20 jaar. Plus, we hebben door scholing een breed theoretisch kader in onze gereedschapskist zodat we ook goed weten wat we doen en waarover wij het hebben.

Onze allround coaching is gebaseerd op de volgende expertises

Zijnsoriëntatie

Wie goed voor zichzelf leert zorgen wordt een geschenk voor zichzelf en anderen. Op weg naar levensvreugde! Samen op zoek naar je ware aard en manieren van wel bevinden.

Antwoorden vinden op jouw levensvragen.

Je leven wezenlijk verdiepen en verrijken.

Weten dat rijkdom niet ligt in hebben maar in zijn.

Bevrijden van psychologische-, relatie- en angstproblemen

Bewust in het nu leren leven.

Vertrouwen hebben in de nu nog onbekende toekomst.

Dit traject is een diepgaand bewustwordingstraject waarin je op zoek gaat naar compassie kracht en wijheid. Tevens leer je hoe jij jezelf gewoonlijk beperkt en hoe jij jezelf hieruit kan bevrijden. Je gaat op zoek naar je eigen vrije ruimte!

 

Trauma / PTSS

Wanneer er sprake is van voldoende belastbaarheid of als additioneel traject naast de GGZ kunnen wij samen met de hulpvrager heel veel bereiken.

Het leren erkennen van de gebeurtenis.

Emoties en gevoelens in juiste proporties gaan zien.

Afscheid nemen van belemmerende overtuigingen.

Op zoek naar het afgescheiden deel.

Herbelevingen terug veranderen in herinneringen.

Zelfbeeld en zelfbewustzijn vergroten.

Let op: Dit zijn vaak wat langere en moeizame trajecten omdat dit gaat over pijnlijke gebeurtenissen en hoe jouw lijf en geest hier mee omgegaan zijn. Deze trajecten zijn gericht op wederzijds vertrouwen en het bevorderen van persoonlijke groei.

 

Post Traumatische Groei

Als het besef bestaat dat het verleden niet uitgewist kan worden maar dat we wel kunnen werken aan een nieuwe toekomst, ontstaat vanzelf het nieuwe pad.

Wat kan je met jouw ervaringsdeskundigheid?

Hoe verstevig en verdiep jij jouw relaties?

Welke kansen en mogelijkheden zijn er in jouw toekomst.

Een transformerend proces, nooit meer de oude!

Van iets rots naar iets moois.

leren van kwaliteiten die je nog niet kende!

Uit gebroken personen kunnen nog steeds prachtige en waardevolle mensen ontstaan. Reken af met het verleden door jezelf in de toekomst beter te kunnen voelen. Een positieve mentale omslag die zal helpen bij het helingsproces wat nodig is.

Word lid! Het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Integral Eye Movement Therapy

Wil jij afrekenen met nare herinneringen, angsten, een depressie, stress, vervelende gevoelens, trauma's, verlies gevoelens en/of een burnout? Wil jij afscheid nemen van je ptss zonder helemaal in het trauma te hoeven staan? Wij willen u graag kennis laten maken met deze therapie die werkt met oogbewegingen. Neem afscheid van negatieve gevoelens "in the blink of an eye!" Kies voor jouw eigen meer vrije toekomst.

Angst / paniek

Angst en paniek kan zich uiten in velen vormen. Wat voor de ene persoon normaal is kan voor de ander een niet te nemen horde zijn geworden. Tijd voor bevrijding

Waar komt de angst/paniek vandaan

Welke belemmerende overtuigingen en factoren zijn er.

Kijken of de situatie ooit anders was en waarom.

Wat is er nodig om zonder angst/paniek verder te kunnen

Oefenen activiteit zonder angst /paniek

Wat gebeurt er zonder angst en hoe nu verder met je leven.

Let op: angst en paniek zijn hele persoonlijke problemen. Bij iedereen werkt dit weer anders. Een traject is dus echt maatwerk per persoon. Samen gaan we onderzoeken hoe jij weerbaarder wordt tegen deze nare gedachtes en gevoelens om eindelijk vrij te worden.

Autisme

De wereld vind jou raar of jij vind de wereld raar. Vaak staat alles op zijn kop en dit zorgt voor over of onder prikkeling. Je hebt een vorm van ASS en wat nu?

Onderzoeken wat wel, nog niet of helemaal niet kan

Welke denk en beleef patronen ervaar jij.

Waar zit de over of onder prikkeling?

In kaart brengen van de zintuigelijke waarneming.

Samen op zoek naar de juiste structuur en regelmaat.

Leren toepassen van nieuw gedrag en mogelijkheden.

Ass is vooral lastig omdat andere mensen het niet goed begrijpen. Zonder mensen met Ass hadden we nu geen telfoon of computer gehad. Wij denken dat mensen met Ass bijzonder zijn en heel veel in hun leven kunnen gaan bereiken.

 

Gezin/systeem problemen

Wanneer 1 persoon binnen een gezin of systeem iets heeft dan hebben alle leden daar ook last van. Hoe ga je dan met elkaar om en hoe blijft het begrip bestaan?

Onderzoeken met wie wat aan de hand is.

In kaart brengen onderlinge wensen en eisen.

Kijken hoe iedereen zich veilig en fijn kan blijven voelen.

Werken met een gezinsboek en duidelijke regels.

Werken met een plan wat iedereen kan ondersteunen.

Zorgen dat iedereen de nodige erkenning blijft krijgen.

Gezin en systeem problematiek heeft gevolgen voor iedereen. Daarom moeten wij eerst in kaart brengen wat er nu precies speelt en bij wie dit voor onrust zorgt. Dit traject is gebaseerd op vertrouwen en inzet. Samen op weg naar saamhorigheid.

 

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, Wij hebben door de verschillende coaches veel verschillende specialismes. In principe sluiten wij niemand uit omdat wij werken met gedrag. Wij zijn van mening dat gedrag kan veranderen, net zoals patronen en overtuigingen.Er is veel ervaringsdeskundigheid waardoor wij per cliënt een maatkostuum kunnen aanmeten. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens contact met mij op.
Ego Centralis Voorstellen
Ego Centralis -> Wij sluiten niemand uit en werken met gedrag!
Office Manager: 0307995981 | Jap Coach/Eigenaar 0630027790 | Francis Coach 0633090771

Onze allround coaching is gebaseerd op de volgende expertises

Maar wat nu als er crisis is of wanneer ik op een wachtlijst gezet wordt?

Een groot deel van ons samengevatte expertise ligt op dit gebied. Wanneer er sprake van crisis is of van terugkomende crisis momenten dan kunnen wij daar heel goed bij helpen. Vanuit de verschillende specialismes die wij hebben kunnen wij de crisis aanpakken. Samen met de betrokkenen gaan we op zoek naar mogelijkheden om de crisis situaties te voorkomen in de toekomst. Tijdens een crisis zorgen wij natuurlijk voor de-escalatie en dat iedereen zich veilig kan voelen. Crisis is een echte maatwerk voorziening. Dit omdat de crisis momenten altijd onverwachts zullen plaatsvinden en meestal niet tijdens kantoortijden. De enige handicap is dat we elkaar eerst wel moeten leren kennen omdat er wel enige vorm van vertrouwen aanwezig moet zijn.

Het laatste speerpunt is “Overbruggingszorg”. Dit is inzet die wij plegen op het moment dat iemand op een wachtlijst komt te staan. Vaak is deze inzet gestoeld op één of meerdere van de hierboven omschreven specialismes. Er is sprake van crisis, trauma, multi gezinsproblematiek, of een combinatie daarvan. Wij denken dat het verstandig is dat er vanaf dag 1 al enige vorm van coaching of begeleiding aanwezig moet zijn. Hierdoor voelt de cliënt zicht gedragen, de omgeving zich gesteund en kunnen we een warme overdracht doen richting de uiteindelijke behandelaar.

Wil je meer weten / lezen?

Disclaimer

Wij werken met mensen die levensvragen hebben, hun doelstellingen willen halen en die op zoek zijn naar persoonlijke groei. Ook werken wij met mensen / gezinnen / systemen met complexe problematiek. Let op het is belangrijk om te weten dat wij geen stoornissen of trauma kunnen genezen. Wij kunnen geen diagnose stellen en ook mogen wij geen medicatie voorschrijven.  Wij bieden geen behandeling zoals geboden wordt binnen de voorliggende GGZ zorg. In de situatie dat de problematiek te heftig of te groot wordt zullen wij de cliënt doorverwijzen naar de GGZ. Uiteraard blijven wij de cliënt wel begeleiden/coachen indien dit gewenst is. 

Wat wij wel doen is mensen helpen anders naar de huidige realiteit te kijken. Wij stimuleren hen om een persoonlijke groei aan te gaan en vanuit deze groei de wat negatievere aspecten een betere plek te geven in het geheel. Dit zijn trajecten die gebaseerd zijn op vertrouwen en het tonen van inzet door beide partijen. Wij zullen onze dienstverlening verbeteren door het actief volgen van scholing en cursussen. Ook zullen wij waar nodig aangesloten zijn bij beroepsgroepen, brancheverenigingen en de nodige keurmerken.