Regio Utrecht & Landelijk

IEMT - oogbewegingen - Integral Eye Movement Therapy

Bevrijd jezelf van nare herinneringen, gevoelens en gedachten

Op naar een mooie toekomst

IEMT – Integral Eye Movement Therapy

Neutraliseer vervelende gevoelens en emoties

Verminder stress en voorkom een burn out

Reken af met depressie en angsten

Verwerk ingrijpende levenservaringen, verlies en trauma

Neem afscheid van schuldgevoel of een te groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Laat jouw PTSS verdwijnen

Waar hebben wij het nu eigenlijk over?

Werken met oogbewegingen hoe zit dat eigenlijk?

Werken met IEMT is een zeer krachtige therapie vorm die gebaseerd is op het werken met oogbewegingen. Deze therapie met oogbewegingen zet je in om vervelende ervaringen los te laten of te verwerken. Ook kan je positieve inzichten en wensen juist integreren bij jezelf. Het resultaat van een IEMT sessie is een gevoel van bevrijding, verlichting en het vergroten van je algemeen welbevinden.

Bij de IEMT therapie gaan we zoals gezegd aan de gang met oogbewegingen. Het is wetenschappelijk bewezen dat het werken met oogbewegingen effectief is bij het verwerken van herinneringen, gevoelens, trauma’s, gedachtes en waarnemingen. Denk maar eens aan de REM-slaap waar je ogen ook bewegen. Dit gebeurt zodat je geest de gebeurtenissen van de dag een plekje kan geven. 

Bij vervelende situaties, nare gebeurtenissen of erger nog het oplopen van een trauma blijkt dat de verwerking van deze herinnering niet goed plaats kan vinden. Flarden of zelfs de hele herinnering blijven daarom maar rondspoken in je hoofd en bij vergelijkbare situaties komen deze flarden en herinneringen weer naar boven terwijl dit rationeel gezien helemaal niet nodig is. 

Wat moet ik doen tijdens een IEMT sessie

Het unieke van het werken met de oogbewegingen is dat jij als cliënt in principe niets over de ervaring hoeft te vertellen. Je hoeft ook niet je trauma of pijn opnieuw te beleven. Wel vraag ik naar de herinnering en ik verzoek je om terug te denken aan de allereerste keer dat jij deze herinnering het gehad. De allereerste keer die jij nog weet waar jij het negatieve gevoel wat kleeft aan de herinnering hebt ervaren. Je mag dit vertellen, maar je kan ook een knikje met je hoofd geven dat je aan deze herinnering denkt. 

Wanneer jij aan deze herinnering denkt, laat ik jou oogbewegingen maken volgens een vast patroon. Ik zal regelmatig aangeven dat je de herinnering vast moet houden. Na een korte tijd stoppen we met het maken van de oogbewegingen. Daarna testen we wat het resultaat is en in welke mate jij de herinnering nog ervaart.  Indien de herinnering nog te intens of heftig is, doen we direct weer de oogbewegingen volgens een bepaald patroon. Vrij snel zal je ervaren dat de negatieve lading of het nare gevoel verdwijnt van de herinnering. Je hebt dan de herinnering opnieuw verwerkt en een plekje gegeven waar je er geen last meer van zal hebben.

Hoeveel sessies moet ik doen met de IEMT oogbewegingen

Uiteraard is dit lastig te voorspellen omdat iedereen last kan hebben van verschillende thema’s. Bij de wat eenvoudigere terugkerende enkelvoudige herinnering is 1 sessie vaak voldoende. Wanneer er sprake is van groter trauma, ptss of hele grote angsten dan zijn er 3 a 4 sessies nodig. Soms bij hele heftige problematiek zijn er meerdere sessies nodig waarin je gaat werken met de oogbewegingen. 

IEMT is een pittige therapievorm die een client in staat stelt om vrij snel informatie opnieuw te verwerken. Vaak na afloop van de sessie geven mensen ook aan dat ze een loomheid of moeheid ervaren. Je kan jezelf voorstellen dat vanwege de intensiteit het soms wat meer sessies nodig heeft om grotere dingen te verwerken. Wanneer dit te snel gaat dan is het simpelweg niet te behapstukken voor ons brein. Ook zien we soms dat na het verwerken van een thema er een ander onderliggend thema naar boven komt in de dagen/weken na de IEMT sessie. Dit is logisch en niet erg en daaraan kan gewerkt worden met een nieuwe sessie waar je volgens een vast patroon oogbewegingen maakt. 

Zijn er uitsluitingsgronden voor IEMT therapie?

Helaas zijn er voor deze therapie uitsluitingsgronden. Dit vinden wij natuurlijk jammer maar we moeten wel gewoon eerlijk aan kunnen geven wanneer IEMT niet verstandig is. De oogbewegingen maken wordt niet aangeraden voor mensen met ernstige oog problemen. Mensen met een bril kunnen uiteraard wel gewoon meedoen. Verder is ernstige psychiatrische problematiek zoals psychose gevoeligheid uitgesloten. Mensen met NAH en evenwichtsstoornissen kunnen ook beter niet werken met oogbewegingen. Als laatste is een uitluitsingsgrond het nog moeten getuigen in een rechtszaak. Dit is omdat de lading van de herinnering vermindert en dit is niet handig wanneer u moet getuigen. 

Uiteraard kunnen wij de mensen die vallen onder de uitsluitingsgronden wel gewoon een coach traject aanbieden. 

 

Meer informatie over IEMT?

Algemeen Email Formulier uitleg lidmaatschappen client/professional

Contactpersoon:


Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Wij bieden een super mooie tool aan mensen waarmee ze af kunnen rekenen met burnout, depressie, angst, fobie, trauma, ptss en andere problemen. Wij hebben inmiddels met veel cliënten hele mooie resultaten behaald. Mensen geven aan dat zij het gevoel hebben hun leven terug te hebben gekregen. Wil je weten of dit wat voor jou is, neem dan contact met ons op!
Ego Centralis Voorstellen
Ego Centralis -> Integral Eye movement Therapy
Office Manager: 0307995981 | Jap Coach/Eigenaar 0630027790 | Francis Coach 0633090771

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!