Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

Lezing: Je leven op zijn kop door trauma en hoe dan verder met jezelf!

trauma

Een trauma onstaat niet perse door wat je meemaakt maar wel door hoe jouw lijf en geest hier mee om gaan.

Laat ik het maar gelijk scherp neer zetten; mijn trauma is niet persé heftiger dan de jouwe. Wanneer er iets gebeurt in een leven dan gaan het lichaam en de geest hier op een bepaalde manier mee om. Wanneer in dit proces besloten wordt dat het een traumatische gebeurtenis is, dan zal dit zich vastzetten in iemands systeem. Daarna, is er qua symptomen zo’n beetje bij iedereen een hele grote overlap. Het is dus zo, dat een kleine gebeurtenis net zoveel overlast kan veroorzaken als een hele grote gebeurtenis.

De symptomen zijn vaak verwoestend en ver-ontwrichtend. Denk aan herbelevingen, dissociëren, paniek aanvallen, nachtmerries, verlies sociale contacten, lichaamsvervreemding, boosheid, verdriet, onmacht, pijn en nog veel meer. De getraumatiseerde mens zal in dit rijtje zeker zaken herkennen en vaak op zoek zijn naar hulp of oplossingen om deze problemen op te lossen. De hulpverlener / professional zal zeker ook punten herkennen en zich afvragen wat er het beste geboden kan worden. Voor iedereen is dit complexe materie!

Deze lezing gaat over trauma en de reis richting acceptatie en een vrijere toekomst.

Toen ik op 23 jarige leeftijd op een vrij harde manier moest ontdekken dat ik volledig getraumatiseerd was, stond mijn wereld en die van mijn omgeving volledig op zijn kop. Daar zit je dan, als grote stoere man vol met angsten en verkrampingen en niet meer in staat om nog iets te ondernemen. Direct kwam de vraag naar boven: “Wat moet ik nu doen?” Daarna gevolgd door: “Hoe nu verder?” om vervolgens te denken “Wie kan mij in hemelsnaam helpen?”

In mijn lezing neem ik je mee op reis ik begin met de reden van mijn enorme inzinking. Hoe het begin van mijn zoektocht naar de uiteindelijke manier waardoor ik mijzelf weer terug vond begon en daarna weer durfde te hopen. Een reis met enorme bergen en dalen, geloof en ongeloof, verdriet en pijn naar vrede, begrip en mededogen. Ik wil je graag laten zien wat echt niet werkt, wat kan werken en wat voor mij (en voor anderen) uiteindelijk de ontsnapping terug naar het leven werd. Aan het einde van de lezing wil ik graag laten zien dat deze route (in een kortere versie) helpend kan zijn voor iedereen die worstelt met een trauma.

Voor wie is deze lezing bedoelt?

Uiteraard is het geven van deze lezing enorm spannend. Ik ben ervan overtuigd dat het delen van mijn verhaal andere mensen zal helpen met het helen. Het zal zorgen voor meer begrip uit de omgeving en expertise bij diegene die hulp moeten bieden. Het verhaal zal mensen raken maar vooral hoop bieden omdat het zal laten zien dat er altijd een uitweg mogelijk is. Uiteindelijk is iemand niet zijn trauma, maar heeft iemand een trauma en dat is heel belangrijk.

Deze lezing is bedoeld voor:

  • Die persoon die worstelt met een eigen trauma of probleem. Door mijn verhaal te delen kan ik je laten zien dat er altijd licht is aan het einde van de strijd. Er zijn mogelijkheden om verder te komen en manieren om hoop om te zetten in een vrijere toekomst.
  • De hulpverlener / Professional die wil helpen.  Tijdens het vertellen van mijn reis zal duidelijk worden wat je beter wel kan zeggen en wat je beter niet kan zeggen. Onbedoeld wordt er vaak door aannames een verkeerde houding aangenomen die een averrechts effect zal hebben. Uiteindelijk wil je iemand helpen en door mijn verhaal te delen biedt ik handvatten in dit lastige proces.
  • Gewoon Belangstellenden / de Omgeving.  Door mee te luisteren zal je zien dat mensen met een trauma een zeer heftige periode in hun leven door maken. Steun en begrip is wat er nodig is maar hoe bied je dat aan die persoon die gevangen zit. Ik wil je graag vertellen hoe je samen met de getraumatiseerde persoon de gevangenis steen voor steen kan afbreken.

Wil jij deze lezing over: "Je leven op zijn kop door trauma en hoe nu verder met jezelf" bijwonen?

De algemene bedoeling is zorgen voor meer bewustwording bij iedereen die aanwezig is en vertellen hoe fijn het is dat de strijd tegen trauma gewonnen kan worden. Ik ben er van overtuigd dat dit voor iedereen geld alleen zal dit proces soms wat langer duren en af en toe veel sneller gaan. Niemand hoeft het wiel opnieuw uit te vinden en verdwalen in het doolhof met hulpverleners is niet meer nodig. Met deze lezing wil ik graag de weg wijzen en ik hoop dat iedereen precies datgene eruit pikt wat nodig is om verder te komen in het leven.

Voor de eerste editie van deze lezing heb ik 2 datums in mijn hoofd. Deze lezing vindt alleen plaats wanneer er voldoende animo voor is. Het is namelijk een intens proces en bij te weinig toehoorders wordt dit eerder een persoonlijk gesprek. Dat is niet de bedoeling van deze lezing. Deze lezing vindt plaats in Nieuwegein en afhankelijk van het aantal bezoekers kies ik een gepaste plek waar iedereen voldoende ruimte heeft. 

De lezing is inmiddels qua format aangepast en zal plaatsvinden op 31 mei of op 8 juni. 
Kies hieronder de gewenste dag en bestel jouw tickets. 

De lezing gaat over de persoonlijke reis die ik heb gemaakt. Met dit verhaal vertel ik over de tegenslagen, veranderingen, successen en het behaalde resultaat wil ik graag met u delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790