Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

Is er leven na trauma? (Met Vragenlijst)

Leven na trauma is dat mogelijk?

Wanneer iemand na een schokkende gebeurtenis blijft steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid spreken we van trauma!

Wil jij direct onze vragenlijst invullen? Klik hier!

Poe hey, het kopje hierboven is wel een behoorlijke binnenkomer. Trauma, iets wat iedereen kan overkomen hoe goed het ook met iemand gaat. Er gebeurt iets groots of kleins en op een bepaald moment kiest het brein ervoor om niet om te kunnen gaan met de waarneming van een subjectieve realiteit. Best intens wanneer dit jou overkomt want ineens staat je leven op zijn kop zonder dat je hierom gevraagd hebt.

Op het moment dat wij dit artikel schrijven blijkt dat 1 op de 3 mensen een trauma oplopen in hun leven en nog heftiger dat 1 op de 10 mensen hieruit een ptss ontwikkelen. Wanneer iets een trauma wordt dan maakt de gebeurtenis niet zo veel meer uit omdat de symptomen voor iedereen even heftig zullen zijn. Het zou jou maar overkomen, wat dan?

Trauma of ptss zorgt dat je kopje onder kan gaan

Wie er last krijgt van een trauma dat weten we niet zo goed, wat we wel weten is dat het iedereen kan overkomen.

Ieder mens is uniek en neemt op een andere manier waar. Daarom zien wij dat bij heftige gebeurtenissen er verschillende vormen zijn van omgaan met de subjectieve realiteit. Waar de ene persoon het tafereel kan aanschouwen en gewoon weg kan lopen zonder gevolgen, staat bij de andere persoon ineens de wereld op zijn kop en ontstaan er grote problemen.

Dit heeft echter niets te maken met de kracht van de ene persoon of iets dergelijks. Het is iets wat gebeurd in ons hoofd en daar kunnen we op dat moment niet veel meer aan veranderen. Wel is het zo, dat wanneer het ons overkomt dat de problemen die ontstaan groot zijn. Daar sta je dan in een wereld die op zijn kop staat en hoe ga je nu verder.

Uiteraard is er binnen de GGZ een aanbod gericht op het verwerken van trauma. Cognitieve gedragstherapie, psycho educatie en dat soort dingen worden middels aanbod gerichte zorg geboden. Vaak is dit een startpunt voor mensen om in ieder geval iets te doen aan het probleem wat is ontstaan. Een langdurig traject om te zorgen dat de negatieve gevolgen zullen verdwijnen waardoor je weer verder kan gaan met je leven! 

Maar wat nu wanneer die aanbod gerichte zorg niet goed werkt bij jou en je niet verder kan komen in je leven?

Allereerst willen wij melden dat je dan niet de enige bent die dit overkomt en je zal ook niet de laatste zijn die dit zal overkomen. Trauma en ptss hebben verschillende verschijningsvormen en niet alles is oplosbaar binnen het reguliere circuit. Vaak is er een vorm van maatwerk nodig omdat er ook gewerkt dient te worden aan vertrouwen, welbevinden en het geloof richting een oplossing.

Vanuit onze organisatie bieden wij maatwerk trajecten aan iedereen die dit nodig heeft. Wij werken met post traumatische groei, meditaties, geleidde visualisaties, het opbouwen van een relatie, IEMT en hebben nog veel meer tools. In de afgelopen jaren hebben wij ontdekt dat wij met onze inzet en insteek heel veel mensen weer in de juiste balans hebben gekregen. Wij kunnen volmondig zeggen dat er inderdaad een leven is na een trauma en dat maakt ons werk enorm waardevol.

Ja er is leven na een trauma en dat gunnen wij iedereen!

Binnenkort willen wij lezingen gaan organiseren om te vertellen wat er mogelijk is wanneer trauma jou overkomen is. In een ongedwongen setting nemen we jullie graag mee op reis om te laten zien wat niet werkt, hoe nu verder, wat wel werkt en hoe het is om na een trauma jezelf weer vrij en gelukkig te kunnen voelen. Tijdens de lezing zullen we laten zien hoe bepaalde methodieken werken en interactief aan de slag gaan met ons publiek.

Uiteraard hopen wij dat wij hierdoor mensen bereiken die behoefte hebben aan het kunnen afrekenen met hun trauma of ptss. Hier gaan wij graag middels een individueel traject mee verder omdat wij vinden dat het voor iedereen belangrijk is, om zo vrij en gelukkig als mogelijk te kunnen leven.

Hou dus onze website en facebookpagina goed in de gaten zodat je kan zien wanneer wij de lezingen zullen organiseren. Graag nodigen wij daar iedereen uit die zelf trauma of ptss heeft, die betrokken is bij iemand met trauma of ptss of die gewoon belangstelling heeft in dit onderwerp.

 

Wil jij deze vragenlijst invullen? Scores zijn direct zichtbaar

Graag nodigen wij jullie uit om onderstaande vragenlijst in te vullen. Dit kost slechts 2 minuten van de tijd! Dit zal ons inzicht geven die wij nodig hebben om de lezing te realiseren.

Aan het einde van de vragenlijst verzoeken wij om je email. Deze wordt alleen gebruikt om de antwoorden naar je te versturen.

2 thoughts on “Is er leven na trauma? (Met Vragenlijst)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790