Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

Coaching wat kan ik er eigenlijk mee? Is het belangrijk!?

coaching

Niemand heeft een coach nodig maar iedereen kan er wel 1 gebruiken. Coaching is volgens velen iets wat plaats vind binnen de (top) sport. Beter presteren, scherpere tijden behalen, hoger springen of nog krachtiger worden. Toch, zijn het juist die sporters die balans en rust hebben in hun geest en met een winnende mind-set die het beste presteren. Dit is natuurlijk toepasselijk op ieders leven en wanneer iemand het meeste uit het leven wil halen dan zal die persoon moeten denken en acteren als een winnaar.

Die winnaars mentaliteit is voor iedereen belangrijk en zou ook zorgen voor een zeer positieve drive alleen is het lastig om daar in je eentje te komen. Veranderen en patronen doorbreken zijn nu eenmaal lastige aspecten in het persoonlijke leven. Iedereen heeft hier mee te dealen al zal de ene persoon zich hier wat bewuster van zijn dan de andere persoon. Nu kan coaching niet direct zorgen voor verandering natuurlijk maar kan wel mensen helpen om te kunnen veranderen. Coach betekende eigenlijk koets, het voertuig die een mens brengt van waar deze zich bevind naar waar deze eigenlijk zou willen zijn.

Met coaching bereik je doelen sneller, worden blinde vlekken zichtbaar, word je zelfredzamer en ontstaat er meer structuur. Bovenal investeer je in jezelf!

Wij kunnen onszelf voorstellen dat jij als lezer nu denkt: “oke, maar waarom is dat zo belangrijk dan?“. Deze vraag is natuurlijk al heel belangrijk want ons antwoord hierop zou zijn: “Vind jij het jezelf waard?”. Een coach kijkt samen met jou naar innerlijke processen, ballast, patronen en belemmeringen. Door het stellen van heldere open vragen (die een mens niet aan zichzelf stelt) onderzoekt een coach of een situatie wel echt is zoals jij zou willen dat hij moet zijn. Uiteindelijk is alle informatie al in jou aanwezig maar is het vaak onmogelijk om deze zelf naar boven te halen. Wie of wat ben je nu en wie of wat zou je eigenlijk willen zijn is een belangrijk aspect van coaching. Waar wil jij dat de koets jou heen gaat brengen en hoe kan je uitstel gedrag vermijden, onnodige stress voorkomen, vertrouwen houden, gelukkiger zijn en je volledige potentie benutten?

Met zijn allen kunnen we simpel constateren dat we maar 1 leven hebben en dat de klok verder tikt of wij nu willen of niet. Het is voor iedereen zeer waardevol om het leven dan volledig te kunnen benutten. Niet later hoeven roepen: Had ik toen maar… maar in het nu kunnen zeggen ik heb het gewoon gedaan. Tijd is kostbaar en iedere dag is een geschenk waar je als mens iets positiefs mee kan doen of dit kan laten. Bekijk onderstaande video over de waarde van tijd!

Ieder mens heeft 2 stemmen, de motiverende en de de-motiverende. Coaching helpt je te luisteren naar het positieve verhaal.

Wanneer tijd dus meer waarde heeft dan geld, waarom laten mensen tijd dan door hun handen glippen? Zo’n beetje iedereen loopt rond met onbeantwoorde vragen, heeft onverwerkt leed, ervaart blokkades, zoekt zekerheid over de toekomst en twijfelt wel eens of de ingeslagen weg de juiste is. Coaching helpt je om deze vragen en patronen te doorbreken en anders naar het geheel te kijken. Samen op zoek naar jouw complete potentieel. Onderzoeken hoe jij die kostbare tijd het prettigst kan beleven.

Want zeg nou zelf, jij wil toch niet de rest van je leven slijten vol met negatieve ballast, niet opgeloste vragen, hinderlijke patronen en meereizende bezwaren? Als je hierop zegt dat je dat wel zou willen zelfs dan is coaching handig om te kijken waarom dit dan prima is. Onze ervaring is dat ieder mens op zoek is naar zingeving en vrij wil zijn van negatieve ballast. Echter is het voor de individu zelf vaak een hindernisbaan met zelf opgeworpen hordes.

Een coach helpt je met de kwaliteit van jouw mindset en die kan net zo mooi zijn als dat jij jezelf toe zou wensen.

Coaching helpt mensen om stress te verminderen en anders naar gebeurtenissen in het verleden te kijken. Meereizende bezwaren om te zetten naar nieuwe toekomst verwachtingen. Afhankelijkheid om te zetten naar zelf redzaamheid. Het negatieve los te durven laten en het positieve te omarmen. Te vertrouwen op eigen initiatief en het steunen van de motivatie richting het voor jou gelukkigste leven. Coaching helpt jouw weerstand weg te halen en je te leren dat het verleden al voorbij is. Uiteindelijk heeft iedereen de toekomst zelf in handen.

Eigenlijk is het dus niet vreemd om een coach te hebben. Sterker nog het zou het nieuwe normaal moeten worden. Wanneer jij kiest voor coaching dan kies je namelijk voor jezelf en jouw toekomst. Dan kies je voor loslaten wat belemmert, verwerken van wat dwars zit en positief realiseren van waar je naar toe wil. De coach geeft feedback op je handelen en stimuleert je continue om naar de juiste mindset te gaan. Want, uiteindelijk is dat het plekje waar je als mens zou moeten willen vertoeven.

Tijd is kostbaar en met coaching hebben wij onze eigen toekomst in handen

Wat ons betreft maken wij een keer een afspraak. Een keertje kennismaken kan natuurlijk nooit kwaad. Wanneer jij die stap hebt gezet dan is het eigenlijk al een onderdeel van de coaching. Jij hebt jezelf dan namelijk gemotiveerd tot het zetten van een stap richting een mooiere toekomst die jij voor jezelf in petto hebt. Dan kunnen we samen kijken naar de juiste route en op zoek naar die winnaars mindset. Want dat is wat wij iedereen toewensen. Kiezen voor een toekomst die blij maakt, vrij voelt en een grote mate van zingeving biedt!

Stuur ons een mail of maak telefonisch een afspraak! Tot binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790