Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

De grote veranderen challenge, doe je mee?

verander challenge

Veranderen is lastig en een echte challenge!

Bijna iedereen neemt zichzelf wel eens voor om iets te gaan veranderen. Vaak wordt er dan afgesproken: Vanaf morgen ga ik …. anders doen. Of, vanaf nu gaat … nooit meer gebeuren. Meestal zijn deze verander plannen gericht op hele grote veranderingen en willen mensen hier ook echt wat mee doen. Maar toch, vaak blijft het bij het uitspreken van de wens, soms komt het tot een innerlijke afspraak alleen blijkt helaas dat er vaak niets van terecht komt in de praktijk.

Veranderen is ook gewoon heel erg moeilijk. Zeker wanneer het gaat over grote veranderingen dan lijkt het net of wij beter zijn in het verzinnen van redenen om het niet te doen of te kunnen. Veranderen gaat gevoelsmatig een beetje in tegen onze natuur. Het lijf en de geest doen liever de dingen die ze al kennen omdat dit gewoonweg veel veiliger is. Zelfs als dit gaat over slecht of vervelend gedrag. 

Tekst gaat verder na de foto!
veranderen

Eigenlijk moet ons systeem langzaam wennen aan kunnen veranderen.

De meeste wensen voor verandering stranden vaak omdat de verandering simpelweg te groot is. Het innerlijke systeem ziet direct beren op de weg en zal zich met hand en tand verzetten. Nieuw gedrag is vreemd en vreemde situaties moeten gemeden worden. Die zijn natuurlijk enorm eng.

Wanneer mensen willen veranderen dan adviseren wij altijd om eerst heel klein te gaan beginnen. Kleine aanpassingen kunnen vaak gedaan worden zonder dat het kritische innerlijke team tekeer zal gaan. Deze kleine veranderingen kun je heel makkelijk tot een succesverhaal maken waardoor jij jezelf ook makkelijker kan belonen. Belonen in de zin van een schouderklopje of complimentje waardoor jouw systeem gaat zien dat veranderen eigenlijk best wel leuk is. Want ondanks dat veranderen eng is , vindt jouw systeem cadeautjes en beloning best wel lekker.

Tekst gaat verder na de foto!
veranderen
Als je niets doet dan gaat er ook niets gebeuren. Lekker veilig dat wel maar zonder resultaat.

Het snelste werkt het nemen van kleine stapjes richting een groter doel.

Dus, wanneer wij willen veranderen dan is het belangrijk om het grote einddoel eerst op te splitsen in kleinere stapjes. Kleine stapjes kan iedereen nemen en dat zorgt dus voor positiviteit en zelf erkenning. Wanneer je het stapje hebt gezet dan weet je ook dat het volgende stapje binnen de mogelijkheden ligt. Uiteindelijk zal je merken dat vele kleine stapjes je uiteindelijk sneller naar het einddoel brengen. Hardlopers zijn doodlopers zegt men en op het gebied van verandering is dat een enorme waarheid.

Het is dus erg belangrijk om het lichaam en de geest voor te bereiden en te laten wennen aan verandering. Het innerlijke team heeft altijd wel een kritisch lid die al snel in je oor gaat fluisteren dat je beter niets kan doen namelijk. Dus, wanneer je het voor elkaar krijgt dit kritische lid in slaap te sussen dan staat niets je meer in de weg.

Tekst gaat verder na de foto!

Wat is de bedoeling van deze Challenge?

Wij willen iedereen die dit artikel leest uitnodigen om mee te doen. Of je nu wel een groot einddoel hebt of eigenlijk niets te veranderen hebt maakt niet uit. Het is de bedoeling dat jij aan jezelf kan laten zien dat jij wel degelijk kan veranderen en dat jij het voor elkaar kan krijgen dat jouw lijf en geest kunnen wennen aan verandering.

Ten eerste vragen wij al onze bezoekers om gedurende 1 week of 1 maand (wat jijzelf een acceptabele tijd vind) om een hele simpele opdracht uit te voeren. Gedurende de tijd dat jij meedoet willen wij je vragen om iedere dag iets heel kleins te veranderen bij jouzelf. Dit kan zijn op het gebied van jouw gedrag of je dagplanning. Denk aan slechte gewoontes of positieve wensen. Het gaat erom dat jij iedere dag bewust nadenkt over iets veranderen, dit dan ook doet en daarna dit succesje met jezelf gaat vieren natuurlijk.

Ten tweede willen wij graag dat jij in de comment sectie hieronder af en toe een update geeft. Wat heb je verandert? Merk je verschil bjij jezelf? Hoe voel je je? Geeft dit reden tot nog meer verandering. Ook is het leuk wat te vertellen over je innerlijke team zoals bijvoorbeeld of ze de verandering accepteren of dat jij toch innerlijke strijd hebt ervaren. Na een week of een maand willen wij graag lezen hoe jij omgaat met al die kleine veranderingen en wat het je heeft geleerd en gebracht.

Tekst gaat verder na de foto!
veranderen

Let op het gaat over veranderingen bij jouzelf!

Wanneer je meedoet gaat het natuurlijk wel over veranderingen die jij doet in jouw eigen leven. Het is niet de bedoeling dat je tegen je partner of kind zegt, zo nu ga jij je gedrag eens even aanpassen en dan heb ik mijn doelstelling gehaald. Dit is trouwens ook niet heel makkelijk om iemand anders te veranderen. Wel kan je besluiten er zelf anders mee om te gaan. Zoals ipv boosworden een keer hartelijk glimlachen en de boel verder even te negeren.

De veranderingen kunnen echt op heel veel verschillende gebieden van toepassing zijn. Stel je rookt direct na het opstaan een sigaret. Je kan deze dan heel bewust pas na een uur roken. Of stel dat je altijd heel gestrest wordt na het eten dan kan je ervoor kiezen eerst nog even iets ontspannends te gaan doen voordat je gaat beginnen met de afwas.

Denk aan de momenten dat je moppert op iemand omdat er iets wel/niet gedaan is. Op dat moment kan je er ook voor kiezen om een grapje te maken of juist helemaal niets te doen. Wanneer je op straat nooit iemand groet dan zou je dit bewust wel kunnen doen. Enzovoort, enzovoort. Het is belangrijk dat je iedere dag bewust iets oppakt wat je anders gaat doen waar je anders op gaat reageren.

Doen jullie mee? Leren veranderen is eigenlijk een erg leuke challenge.

In deze challenge gaat het niet over goed of fout. Het gaat er ook niet om dat het soms gewoon een keer kan mislukken. Je gaat heel bewust bezig met het verander proces en zal waarschijnlijk gaan leren dat veranderen gewoon moeilijk is. Toch, wanneer je kleine stapjes maakt en jezelf een paar keer hebt kunnen belonen dan ontdek je ook direct dat veranderen heel goed mogelijk is.

Meestal zorgt dit voor een positiever gevoel over jezelf en nog veel meer ideeën over zaken die je wellicht ook wel anders zou willen doen. Het veranderen van kleine dingen zijn grote stappen voor jezelf. Let ook goed op je omgeving want zij zullen deze verandering ook in de gaten krijgen. De reacties zijn vaak onbetaalbaar en de mensen in jouw omgeving krijgen hierdoor zelf ook ruimte voor hun eigen verander proces.

Hou je ons op de hoogte over wat je allemaal meemaakt en tegenkomst? Dit kan in de comments hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790