Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

Wat is jullie specialisme eigenlijk?

Wanneer wij vertellen dat wij coach zijn, dan is de volgende vraag wat ons specialisme eigenlijk is.

Uiteraard is dat een zeer legitieme vraag. Alleen is het antwoord daarop wat ons betreft eigenlijk heel breed en abstract. Bij het oprichten van ons coaching en begeleiding bedrijf hebben wij veel gesproken voor wie wij onze diensten zouden willen inzetten. Een onmogelijk gesprek omdat wij vinden dat ieder mens recht heeft op steun, coaching of begeleiding. Ons algemene specialisme is dan ook “mensen”  Gewoon alle individuen in het algemeen. Die mensen die tegenwoordig vaak in (soms foute) hokjes gestopt worden zodat er met aanbod gerichte zorg gewerkt kan worden. Wij zijn van mening dat die hokjes juist zorgen voor individualisering en een verkeerd aanbod van hulpverlenen. Natuurlijk is het handig en soms zelfs fijn te weten wat je hebt of juist niet. Echter zorgt dit er nog niet voor dat je dan ook stappen kan zetten in je leven.

Dit specialisme is in de loop van de afgelopen 25 jaar ontstaan omdat wij beiden vanuit onze passie altijd de andere mens centraal hebben laten staan. Voor ons ligt het interesseveld in de andere mens binnen een paar zeer nieuwsgierige vragen. Wie ben je eigenlijk als mens? Waar sta je eigenlijk als mens? Waar wil je naartoe als mens? Wat kom je onderweg daarnaartoe tegen als mens?  Deze vragen zouden wij het liefst aan iedereen stellen omdat ieder mens uniek is. Hierdoor zullen wij altijd weer andere antwoorden vinden waarvan wij in ons persoonlijke leven ook weer kunnen leren.

Tekst gaat verder na de foto!
specialisme
Ieder mens is uniek en daar houden wij van.

Ego Centralis - onze specialiteit is het weer centraal stellen van de mens

Een specialisme is een deelgebied van een groot vakgebied. In dit geval is het vakgebied alle mensen en dat is natuurlijk heel erg groot. Het deelgebied waarin wij opereren zijn die mensen die (simpel samengevat) op zoek zijn naar hun innerlijke ik en een (positieve) verandering willen bereiken in hun leven.

Een hele mond vol natuurlijk maar dit is waar wij enorm trots op zijn. Het gaat er niet om wat je hebt of wat je hebt meegemaakt. Het gaat er wel om wie je bent en waar je naar toe wil gaan. Want uiteindelijk is dat het gebied waar het gaat over dromen, passie  en een gezonde (vrijere) toekomst. Uiteraard heeft ieder zijn eigen tempo en zelfs ook eigen onmogelijkheden. Wij vinden het mooi om samen te kijken wat er speelt en wat er haalbaar gaat zijn binnen de door jouw gestelde grenzen. (En soms, ontdekken we dat deze grenzen verlegd kunnen worden).

Het mooiste is hoe trots wij zijn na iedere stap die de mens uiteindelijk zelf neemt. Het is zo mooi te zien wanneer iemand groeit en afscheid neemt van vastzittende overtuigingen. Het is zo waardevol wanneer patronen doorbroken worden en iemand meer in balans komt. Wat ons betreft is werken met mensen ongeacht wie ze zijn, het mooiste werk wat er bestaat op deze planeet. De mens het meest kostbare materiaal om mee te mogen werken en daarvoor doen wij onze uiterste best.

Maar hebben jullie dan echt geen dieper specialisme?

Leuk dat je dit vraagt. Natuurlijk hebben wij ieder afzonderlijk een dieper liggend specialisme. Er zijn altijd zaken waar meer interesse en expertise komen te liggen. Dit heeft  te maken met waar wij zelf vandaan komen, wat wij zelf hebben meegemaakt qua ervaring en waar wij qua persoon niet over uitgepraat raken.

Han heeft andere specialismes dan ik (Jap).  Deze verschillen in expertise maken ons als duo compleet omdat wij elkaar heel mooi aanvullen binnen een groot scala aan problemen en situaties. Buiten het feit dat we dus kunnen schakelen met de inzet van de beste coach, kunnen wij achter de schermen ook overleggen wat de juiste of beste benadering zal zijn.

Specialisme Han:

  • Angst ->  Angst is iets wat vaak bij mensen onderliggend aanwezig is en wat zorgt voor veel ongemak.  Inzicht krijgen in de boodschap van emoties en leren om te gaan met angst.
  • Zijns oriëntatie -> Wie goed voor zichzelf leert zorgen wordt een geschenk voor zichzelf en anderen. Op weg naar levensvreugde! Samen op zoek naar je ware aard en manieren van wel bevinden.

Specialsisme Jap:

  • Trauma -> Er is je iets overkomen en het laat je niet meer los. Vroeger of pasgeleden maakt niet uit, de effecten blijven maar terugkomen. Samen op zoek naar volledige erkenning van jouzelf en zoeken naar mogelijkheden om in de toekomst verder te kunnen leven zonder de lamleggende symptomen. Ervaren dat je goed bent zoals je bent.
  • Crisis -> Op momenten dat emoties en tijd ontploffen, lijkt alles ineens helemaal stil te staan. Wat dan? Hoe ga je dit stoppen? Wat kan je doen om het te voorkomen? Wat vindt de omgeving nu van je? Samen kijken hoe de crisis te stoppen is en deze in de toekomst niet zo te laten escaleren.

Specialisme Samen:

  • Systeem problematiek -> Wanneer 1 iemand binnen een gezin, huishouden of groep een probleem heeft dan krijgt het hele omliggende systeem hier ook mee te maken. Hoe kan je als individu hier mee omgaan en wat moet je doen als omgeving wanneer dit gebeurd? Of dit nu komt door autisme, trauma, een psychische aandoening, depressie of een andere gebeurtenis. Samen met de mensen binnen jouw systeem gaan we op zoek naar oplossingen die werken voor nu en op de lange termijn.

 

Stel dat ik iets heb, waarmee jullie echt niets kunnen?

Dit komt niet zo heel vaak voor omdat wij de mens centraal stellen en daarmee aan de slag gaan. Mocht nu toch blijken dat jouw problematiek of situatie zo complex of specifiek is dat wij niet weten wat we moeten doen dan lossen we dat gewoon op. In ons professionele netwerk kennen wij veel coaches / professionals die allen weer een ander specialisme hebben. Hierdoor kunnen wij goed schakelen en indien nodig jou doorverwijzen naar de juiste persoon. Uiteraard begeleiden wij je wel tijdens dit proces en wij houden pas op wanneer wij zeker weten dat jij op de juiste plek aangekomen bent.

Wat ons betreft is het helemaal niet erg om toe te moeten geven dat wij iets niet kunnen. Onze hele visie is namelijk gestoeld op het weer centraal stellen van jou als individu. Wanneer daar bij hoort dat jij beter af bent bij iemand anders of een andere plek dan is dat net zo waardevol voor ons. Hoe mooi zou het zijn dat jij alsnog stappen kan zetten en persoonlijk kan groeien, wanneer wij je hebben verwezen naar iemand met een beter passend specialisme? Wat ons betreft enorm waardevol!

Oke, interessant maar wat verwachten jullie nu van mij?

Wij vinden het al zeer bijzonder dat je dit hele artikel heb willen lezen. Dank daarvoor. Het enige wat wij van jou en van andere mensen verwachten is dat je aan de bel trekt wanneer dit nodig is. Loop je rond met vragen of problemen? Wil je eens van gedachten wisselen? Ben je op zoek naar persoonlijke groei? Of wil je afrekenen met iets wat je dwars zit? Neem dan eens contact met ons op om een kennismakingsgesprek te plannen. (gratis). Dan kunnen wij samen met jou kijken of wij een passend aanbod kunnen doen zodat jij kan bereiken wat jij zelf hebt besloten. 

Gebruik hiervoor onze contactpagina. Ons specialisme is de andere mens en wat ons betreft zou jij zomaar de volgende kunnen zijn. 

 

uniek
Ieder individu heeft het recht om gehoord, gezien en erkent te worden en dat geld dus ook voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790