Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

Workshop over Kind: “Waarom doet ie dat nou?”

kind

Mijn kind doet zoiets niet..... of, nou eerlijk gezegd... zucht

Iedere ouder wenst natuurlijk een gezond kind met goed gedrag en die vol motivatie richting de toekomst zit. Het liefste een voorbeeld kind waar nooit problemen mee zijn en waar iedereen dol op is. Een mooie gedachte natuurlijk en wij hopen met iedereen mee die dat wenst. Alleen weten we ook allemaal dat zo’n rooskleurig plaatje heel vaak niet voorkomt. Ieder kind heeft natuurlijk wel eens moeilijk gedrag of doet dingen die de ouders niet willen. Dat is vrij normaal natuurlijk.

Maar, wat nu als er in het gedrag van jouw kind echt behoorlijke afwijkingen zitten? Wanneer jouw kind zich niet goed kan aanpassen aan een situatie of altijd maar aan het dromen is. Stel dat jouw kind maar lastig te sturen is of erger nog jullie als ouders tot wanhoop drijft. Dat zijn hele vervelende en verdrietige situaties natuurlijk die niemand graag zou willen ervaren.

Helaas, gebeurt dit vaker dan men wil toegeven en aan de ouders is de keuze om ermee aan de slag te gaan of het juist verder uit de hand te laten lopen. Het maakt niet eens uit of het kind een diagnose heeft of niet. Kinderen gedragen zich vaak onvoorspelbaar en soms is het heel erg moeilijk te ontdekken waarom het kind doet wat hij/zij doet.

Hoe fijn zou het zijn om vaardigheden te leren die hierbij helpen?

Zoals gezegd ben je niet de enige ouder waar het gedrag van het kind soms oncontroleerbaar lijkt. Wij hebben ontdekt dat het al helpend is om mensen te ontmoeten die hetzelfde overkomt of overkomen is. Mede daardoor geïnspireerd hebben wij deze mooie workshop ontwikkeld. “Waarom doet ie dat nou?”  Een vraag die ouders zichzelf vaak stellen zonder hier het antwoord op te kunnen geven.

Tijdens deze workshop gaan we kijken naar de rol van het kind en de rol van jou als ouder. Hoe communiceert wie en wat wordt er nu eigenlijk ontvangen. Welke manieren en technieken zijn er eigenlijk om toch jezelf te blijven maar ook de situatie te veranderen. Een plek waar je antwoord krijgt op je persoonlijke vragen en kan leren van de inbreng van andere ouders. Wat gaat er wel werken en wat werkt er bewezen niet? 

Bovenal is het vertoeven in een groep met gelijkgestemden al heel prettig. Zo leer je dat jij niet alleen met dit probleem rondloopt.

Kies hieronder welke datum het beste past om meer te weten te komen over je kind en de problemen die er zijn!

Wij weten zeker dat er altijd nog iets te veranderen is aan een situatie die voor niemand leuk is. Samen gaan we ontdekken wie welke rol heeft en waarom dat zorgt voor escalaties. Natuurlijk zal dit niet altijd even makkelijk gaan maar dat is helemaal niet erg. Je kan natuurlijk altijd nog even terugkomen om met ons te sparren.

Kinderen opvoeden en begeleiden is nu eenmaal een lastige klus. Vaak zijn ze lief maar soms zie je dingen waarvan je echt denkt: “moet dit nu echt?” en daarna vaak: “Hoe los ik dat nu weer op?” Het is fijn te weten dat je niet alleen staat en dat wij middels deze workshop willen helpen.

Deze workshop is voor ouders, grootouders, ooms, tantes, betrokkenen en andere familie.

Heb je vragen over deze workshop dan verzoeken wij je vriendelijk om ons contact formulier in te vullen.

kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790