Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

Waarom wij graag IEMT aanbieden!

Iemt aanbieden

IEMT - Integral Eye Movement Therapy

 

Toen ik na mijn coach & counseling opleiding mijn verdieping deed in trauma wilde ik graag nog meer kunnen betekenen voor mijn cliënten. Daardoor begon ik rond te vragen en werd ik gewezen op IEMT. Na wat research was ik erg nieuwsgierig geworden en ik besloot mij aan te melden voor de opleiding om IEMT te leren.

Wat ik toen natuurlijk nog niet wist was dat deze opleiding voor mijzelf ook een mooie maar intense reis zou worden. Door mijn proces van de afgelopen jaren was ik ervan overtuigd dat ik alles wel verwerkt had qua trauma en problemen. Tijdens de IEMT opleiding kwam ik erachter dat dit iets te positief gedacht was. Al vrij snel kwam ik erachter dat ik nog last had van angsten, depressieve gevoelens en behoorlijke kenmerken van mijn PTSS. Allemaal zaken die ik voor lief had genomen omdat ik dacht dat die nooit meer zouden kunnen verdwijnen. Niets bleek minder waar.

Een protocol met oogbewegingen - het lijkt zo eenvoudig.

Ergens was ik bij de start van mijn opleiding best nog wel sceptisch. Hoe kan het nu dat je met het maken van oogbewegingen nare herinneringen, angsten, burnout, trauma, depressie, enz kan verwijderen of de lading kan verminderen. IEMT was voor mij nog erg onbekend maar wat ik gelezen had erover triggerde toch een grote nieuwsgierigheid in mij die ik eerst nog niet kende.

Omdat wij als leerlingen IEMT op elkaar moesten toepassen, was het belangrijk dat ik ook telkens iets naar voren kon brengen waar ik last van had. Zo had ik bijvoorbeeld een raar iets in groepen waar ik mij niet welkom voelde, had ik nog regelmatig herbelevingen, zat er nog een vrij groot schuld gevoel in de weg, had ik nog last van mijn ptss en maakte ik mij teveel zorgen over ons bedrijf, de wereld en de toekomst.

Gedurende de IEMT lesdagen het afgelopen jaar heb ik mij op die nare herinneringen en gedachten laten behandelen. De eerste keer vond ik het best wel eng, toen ik de herinnering aan de her-belevingen in mijn hoofd naar voren haalde. Na een sessie van 15 minuten had ik het ineens lekker warm, voelde mij fijn en kon de herinnering noch de herbeleving niet meer naar voren halen. Of beter gezegd, ik kon wel terugdenken aan de gebeurtenis maar dit kon ik doen met veel meer afstand en rust.

Stom verbaasd was ik en natuurlijk heb ik toen ook de andere issues aangepakt. Ik heb overal een hele andere kijk op gekregen, veel minder emoties en ik voel mij eigenlijk wel enorm fijn. Sinds een paar maanden slaap ik hele nachten, ik ben vrij van die rare dromen en ik kijk met heel veel vertrouwen de toekomst tegemoet.

Door IEMT kon ik stoppen met vluchten en starten met genieten.

Kan iemand zich voorstellen hoe het voelt wanneer je kan stoppen met vluchten en starten met genieten? Ik inmiddels wel en ik kan vanuit de punten van mijn tenen aangeven dat dit een super fijn gevoel is. Niet meer geplaagd worden door angsten, trauma, herbelevingen en rare dromen. Los zijn van het enorme schuldgevoel wat ik al jaren bij mij droeg. Ineens slapen als een os en wakker worden van de wekker. Voor mij was de verandering echt levensgroot.

Natuurlijk heb ik in al die tijd, eigenwijs als ik was, toch die nare gevoelens opnieuw proberen op te roepen. Alleen wat ik ook probeerde of deed, de herinnering was gewoon een herinnering en de negatieve bij effecten waren en zijn verdwenen. Dat is natuurlijk wel heel bijzonder en het maakt mij trots dat ik nu in staat ben deze therapie aan andere mensen aan te kunnen bieden.

Zou jij ook afscheid willen nemen van nare gevoelens en herinneringen?

Vanaf het moment dat ik dit blog type is het mogelijk om een afspraak te maken om IEMT toe te passen op jouw thema’s. Uiteraard doen we eerst een uitgebreid intake gesprek en kijken daarna welke zaken jij wil behandelen.  Na een paar sessies zal je merken dat ook bij jou de negatieve lading zal verdwijnen en dat je gewoon weer een herinnering hebt zonder bijkomende nare emoties.

Daarna houden we natuurlijk even contact om te kijken hoe het gaat en of er nog andere thema’s naar boven komen die we kunnen behandelen met een sessie. Wellicht wil je eerst meer weten over IEMT. Hier kan je er meer overlezen!  

Natuurlijk kan je ook gewoon contact met ons opnemen via onderstaand contact formulier. 

Algemeen Email Formulier uitleg lidmaatschappen client/professional

Contactpersoon:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790