Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

Wanneer je gevoel niet uit te spreken is

gevoel

Vraaggerichte zorg is werken vanuit gevoel en soms buiten de lijntjes kleuren!

Coaching en ambulante begeleiding is vaak werken met en praten over gevoel. Mensen hebben overtuigingen en patronen waardoor het gevoel vaak niet overeenkomt met de ratio. Voor heel veel mensen is praten over het gevoel en voelen best wel vanzelfsprekend natuurlijk. Maar, wat nu, als je in gesprekken ontdekt dat het uiten van je gevoel en je gedachten niet zo vanzelfsprekend is. Wat nu als je ontdekt in gesprekken dat jouw coach je simpelweg niet goed begrijpt omdat jij simpelweg niet goed duidelijk kan maken wat er speelt.

Wij werken op basis van vraaggerichte zorg. Dit betekend dat wij proberen ons hulpaanbod zo in te richten dat het precies past bij de wensen van onze cliënten. Dit is natuurlijk soms een zoektocht maar over het algemeen komen we daar wel uit.

Soms, moet je dan op basis van je eigen gevoel een aanbod doen en even buiten de lijntjes kleuren voordat je een oplossing hebt gevonden. Zo ook bij een jongedame die wij coachen in haar persoonlijke leven. Zij wil heel graag afrekenen met storende overtuigingen en de orde herstellen in haar gevoelsleven. Echter, bleek dat het praten over dit gevoel niet de gewenste informatie gaf die nodig was om haar volledig te begrijpen. Dit gaf natuurlijk irritatie en onbegrip en dat is uiteraard niet wat wij willen.

Samen op zoek naar een passende oplossing maakt ons werk altijd weer leuk en uitdagend.

Uiteindelijk ontdekten wij dat deze jongedame goed kon tekenen. In deze tekeningen was zij in staat om haar gevoel te stoppen en voor ons te visualiseren. Dus we hebben direct de gespreksvoering aangepast om te zorgen dat ook in deze situatie de cliënt zich gehoord en begrepen zou kunnen voelen.

De opdracht was, teken nu eens een tekening, waarin je laat zien wat je eigenlijk wil uitleggen. Daarna gaan we samen de tekening bekijken en een gesprek voeren over het gevoel waar deze overgaat. De jongedame werd hier heel blij van en is hiermee aan de slag gegaan. Voor de coach was dit erg prettig omdat hij hierdoor de cliënt beter kon begrijpen. Nu gingen de gesprekken wel ineens de diepte in en kon de cliënt gaan werken aan een beter zelfbeeld en een grotere mate van zelf vertrouwen.

Op ons forum mogen wij deze tekeningen posten zodat andere leden van de website kunnen zien wat er gebeurt. We hopen dat voor sommige onder hen dit ook een oplossing kan zijn om te praten over hun gevoel.

Eerst willen wij graag de eerste 2 tekeningen laten zien aan de bezoekers van onze website. Wij vinden het knap van deze jongedame dat zij haar gevoel kan delen middels haar tekeningen. Wij vinden het bijzonder dat deze tekeningen gedeeld mogen worden aan de bezoekers van de website. Mocht je nu dit project willen volgen dan verzoeken we je vriendelijk om gratis lid te worden van Ego Centralis. Je kan dan het forum bezoeken en eventueel reageren op dit topic.

Tekenen met gevoel is een mooie manier om te kunnen uiten.

Voor deze jongedame is het heel prettig dat zij een manier heeft gevonden om toch haar gevoel te kunnen uiten. Voor de coach is het heel prettig dat hij met meer begrip in het gesprek kan gaan. Uiteindelijk gaat het om vraaggerichte zorg en moeten we soms even zoeken welke aanpak nu het beste past. In dit geval was de oplossing eigenlijk eenvoudig maar we moesten wel even uitvinden hoe het gevoel geuit kon worden.

Wil jij nu ook op basis van jouw vragen gecoacht worden of ambulante begeleiding krijgen dan is dat mogelijk. Uiteraard gaan we eerst een gesprek aan om te kijken of er een onderlinge klik is. Wanneer die er is gaan we samen in kaart brengen wat jouw wensen zijn om het traject als een maatkostuum te laten verlopen.

Werken met vraaggerichte zorg stelt onze cliënten weer centraal. Ego Centralis betekend IK Centraal en dat gevoel willen wij alle hulpvragers graag aanbieden.

Vul ajb onderstaand contact formulier in om met ons in contact te komen. Eventueel bellen kan ook natuurlijk.

Algemeen Email Formulier uitleg lidmaatschappen client/professional

Contactpersoon:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790