Regio Utrecht & Landelijk
Ego Centralis

Van de gebeurtenis tot hier en hoe nu verder? (lezing)

Na een gebeurtenis jezelf bevrijden van trauma

Er was een gebeurtenis en toen was alles ineens anders.

Niemand wil het of vraagt erom. Niemand is er bewust naar op zoek. Toch, kan er soms een gebeurtenis plaatsvinden en ineens staat je hele leven op zijn kop.  De gebeurtenis (of reeks gebeurtenissen) kan van alles zijn en soms zelfs ogenschijnlijk iets kleins. Ineens besluiten je hersenen dat het te groot of te heftig is en krijgen die de situatie niet goed verwerkt. Je loopt een trauma op en vanaf dat moment is je leven totaal veranderd.

Van nature wil je natuurlijk gewoon doorgaan met je leven maar door deze gebeurtenis loopt dat behoorlijk anders. Je hebt ineens allemaal klachten zoals trillen, angst, slecht slapen, her-belevingen, prikkelbaarheid, etc. Zowel jijzelf als je omgeving zien deze verandering en helaas blijkt iedereen in eerste instantie machteloos om hier iets aan te veranderen.

Deze gebeurtenis kan pas geleden zijn gebeurt of lang geleden. Feit is dat jij hem niet kan vergeten en dat dit in jouw hoofd blijft rondwaren en jij hier maar geen vrede mee kan hebben. Hoe langer deze situatie duurt hoe uitzichtlozer iemand zich gaat voelen en hoe groter de kans wordt op een ptss. 

Gebeurtenis helen
Positief weer sterker dan negatief!

Na de gebeurtenis ben je tot hier gekomen!

Na de heftige gebeurtenis staat je leven direct, of door een trigger op een later moment op zijn kop. Van leven ga je naar overleven en niets lijkt meer hetzelfde. Voor zowel jou als voor jouw omgeving start de zoektocht naar hoe nu verder. Er zijn veel vragen en vaak is er veel frustratie en verdriet. Niemand die het zomaar kan stoppen en wanhoop is het gevoel dat vaak naar voren komt.

Toch, ondanks alles, ben je vanaf die gebeurtenis wel tot hier gekomen. Je leest dit artikel en waarschijnlijk heb je de wens dat je leven weer terug gaat naar hoe het was. Het is echt knap dat je de kracht hebt gehad om tot hier te komen. Je hebt keihard geknokt, je omgeving heeft meegevochten en ondanks alle nare symptomen en gedachten heb je het wel tot hier gebracht. Er is je iets verschrikkelijks overkomen waar je zelf niet voor gekozen hebt en toch heb jij jezelf keer op keer bij elkaar geraapt en ben je verder gegaan. Je bent dus een echte strijder.

Vertrouwen, liefde en geloof plus een toekomst.

De gebeurtenis is geweest maar hoe nu verder?

De afgelopen jaren hebben wij ontdekt dat mensen met trauma en mensen uit de directe omgeving zich zelf vaak de vraag stellen: “Hoe nu verder?” Waarschijnlijk heb je na de gebeurtenis hulp gezocht. Er zijn therapieën gevolgd, medicatie gebruikt en iedereen heeft zich zo goed en kwaad als mogelijk aangepast. Voor sommige mensen is dit voldoende maar voor veel mensen blijft de situatie toch tot last.

Wanneer je ondanks alles wat je geprobeerd hebt last blijft houden van klachten dan is dat verschrikkelijk. De vraag “Hoe nu verder?” zal daardoor steeds zwaarder gaan wegen. Je bent waarschijnlijk het knokken en vechten moe, wil je nachtrust terug, wil weer durven vertrouwen op mensen en je wil geen symptomen meer ervaren van je trauma / ptss! Overleven kost verschrikkelijk veel energie en daarvoor betaal je een prijs. Uiteindelijk wil je weer kunnen en durven genieten, liefhebben en leven op een voor jou fijnere manier.

Ikzelf heb mij ook steeds vaker de hoe nu verder vraag gesteld. Moe was ik ervan en wanhopig. Uiteindelijk heb ik toch een weg gevonden die mij een richting gaf naar een toekomst die fijner en vrijer was. Samen met wat mensen ben ik aan de gang gegaan op een manier die ik niet kon vinden binnen het reguliere aanbod van de zorg.

Natuurlijk waren er nog steeds bergen en dalen maar wel was alles ingesteld op het bereiken van mijn doel. Verder leven zonder al die nare symptomen die waren ontstaan door die nare gebeurtenis (gebeurtenissen).

Helen van je hart en geest is belangrijk.

Dit is gelukt en daar wil ik je graag iets meer over vertellen.

Op 30 mei en 8 juni organiseren wij vanuit Ego Centralis een lezing met als onderwerp “Is er leven na trauma / PTSS.  Tijdens deze lezing willen wij graag vertellen over trauma, de gevolgen en de problemen. We nemen je mee op reis in een eigen verhaal waarin we ook vertellen hoe het fout kan gaan als je niet goed past in het aanbod gerichte zorg systeem in Nederland.

Uiteraard gaan we ook vertellen dat er nog mogelijkheden zijn om weer verder te kunnen met je leven. We geven voorbeelden uit de praktijk en laten zien hoe wij werken met mensen met trauma / PTSS. Je kan hier meer lezen over de lezing.

Heb jij trauma of een PTSS of ken jij iemand met een trauma / PTSS? Dan willen we je graag uitnodigen om deze lezing bij te wonen. Wij willen graag helpen en belangrijke handvatten aanbieden waardoor mensen uiteindelijk weer durven groeien in hun leven.  Reserveer je wel even een (gratis) plekje zodat wij weten hoeveel mensen er komen?

Van gebeurtenis naar een oplossing. Boek hier je (gratis) toegangsbewijs.

Meer bekendheid:

Uiteraard zijn wij ook op zoek naar meer bekendheid voor ons bedrijf. Het is fijn wanneer deze lezing onder de aandacht kan komen van zoveel als mogelijk mensen. Onze lezers kunnen hierbij helpen. Zo kan je dit bericht delen op verschillende social media kanalen. Dit doe je door de deelknoppen te gebruiken die zichtbaar zijn op onze website.

Uiteraard vinden wij het ook fijn om een like te krijgen op facebook of om een connectie te maken op linkedin. Klik op het plaatje hieronder om dit te doen!

De lezing die we nu geven is gebaseerd op een eerder artikel welke wij geschreven hebben.

trauma

Lezing: Je leven op zijn kop door trauma en hoe dan verder met jezelf!

Een trauma onstaat niet perse door wat je meemaakt maar wel door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je ook lezen

Lid worden van het sociale platform Ego Centralis

Wij hebben het meest sociale platform van Nederland ontwikkeld. Als hulpvrager maar ook als professional kan je gratis of betaald lid worden. Het platform is bedoeld voor lotgenoten contact, het stellen van hulpvragen, het krijgen van sociale contacten, het openen van een privé spreekkamer, het delen van kennis (professional), vragen over casuïstiek en nog veel meer. Klik snel op de knop voor meer informatie!

Onze diensten:

Onze keurmerken

Dit wil je ook lezen

Heb je vragen? Wil je kennismaken? Bel ons, of vul het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!!

Hoi, ik ben Han. Je hebt net een artikel gelezen van Ego Centralis. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond. Wij doen regelmatig updates en hopen dat je nog eens terug komt. Neem gerust contact op!
voorstellen
Han Coster Eigenaar / Coach
0626396505
Hoi ik ben Jap. Door onze artikelen en updates hopen we veel mensen te informeren. Leuk dat je hebt zitten lezen. Een reactie wordt op prijs gesteld en delen ook. Neem gerust contact op!
voorstellen
Jap van Nuijs Eigenaar / Coach
0630027790